Karryret med kartoffel, blomkål og grønne bønner
Karryret med kartoffel, blomkål og grønne bønner
Redskaber
Ingredienser
2 spsk vindruekerneolie eller ekstra jomfru olivenolie
300 g løg i tern
2 tsk finthakket hvidløg (6 mellemstore fed)
1 ½ tsk havsalt
1 dåse usaltede hakkede tomater
70 g rå, usaltede cashewnødder
2 spsk finthakket frisk ingefær (ca. 2,5 cm)
1 spsk friskpresset citronsaft, eventuelt mere efter smag
1 tsk garam masala
1 tsk stødt spidskommen
tsk gurkemeje
½ tsk cayenne-peber
½ tsk. stødt gul sennep
tsk stødt spidskommen
tsk stødt kanel
480 ml vand, evt. mere efter behov
320 g flåede tomater i tern
210 g små blomkålsbuketter
250 g hakkede grønne bønner (ca. 2,5 cm)
10 g finthakket frisk koriander
Trin for trin
Varm olien i en stegepande over medium varme og sautér løg og hvidløg med 1/4 tsk. salt i ca. 5 minutter, til løgene er bløde og gennemsigtige og begynder at brune. Lad dem stege lidt.
Kom de stegte løg, dåsetomater inkl. saft, cashewnødder, ingefær, citronsaft, garam-masala, spidskommen, gurkemeje, cayennepeber, sennep, koriander, kanel og 1 tsk salt i blenderglasset på din KitchenAid® Power Plus® blender.
Sæt låget på og blend i 30-60 sekunder på variabel hastighed 10, til blandingen er blød og cremet.
Hæld den blendede masse i en stor gryde og sæt den på medium-lav varme. Rør i ca. 1 minut, til den er varmet godt igennem og begynder at boble og dufte.
Tilsæt kartofler i tern og lad dem koge med i 15 minutter under jævnlig omrøring ca. hvert minut for at forhindre blandingen i at brænde på. Tilsæt 60 ml filtreret vand (eller mere) efter behov, når blandingen bliver tykkere og begynder at sætte sig fast i bunden.
Tilsæt blomkål og grønne bønner og lad det koge i yderligere 30 minutter. Tilsæt 60 ml af det resterende filtrerede vand (eller mere) efter behov.
Når grøntsagerne er kogte, som du ønsker det, tages gryden af varmen, og korianderbladene røres i.
Smag til med salt og citronsaft efter smag.
Servér med ris, quinoa, hirse (eller andre kerner efter eget valg) og pynt med koriander.