Kartoffel- og hvedemel-fettuccini med svampe
Kartoffel- og hvedemel-fettuccini med svampe
Redskaber
Ingredienser
100 g hvedemel
100 g semuljemel
2 æg
75 g kartofler
150 g vilde svampe
50 g revet parmesan
15 g hakket persille
1 fed hvidløg
2 spsk ekstra jomfruolivenolie
- salt
- ground pepper
Trin for trin
Kog kartoflerne med skræl i letsaltet vand, til de er møre. Lad dem køle af og pil dem.
Kom æg, kartofler, mel, semuljemel og 1/3 tsk. salt i mikserskålen. Montér skålen og dejkrogen på mikseren og indstil hastigheden på 2. Ælt i 2-3 minutter. Tilsæt et par skefulde vand, hvis dejen bliver for tør, én ad gangen.
Tag dejen op af skålen og skær den i 4 stykker. Tag et af stykkerne og tryk det fladt ud i en firkant med hænderne. Sørg for at dække de andre stykker til med husholdningsfilm for at undgå, at de tørre ud.
Montér pastarullen på mikseren og indstil den på tykkelse nummer 1. Tænd mikseren på hastighed 2 og kør pastadejen gennem rullen. Fold dejen én gang og kør den igennem igen. Gentag processen flere gange for at få en dejlig smidig dej.
Kom lidt mel på hver side af dejen og indstil tykkelsen på 3. Kør pastadejen gennem rullen samt en gang mere på tykkelse nummer 3.
Kør pastapladen gennem fettuccinivalsen med én hånd og hold den anden hånd under pastaen, der kommer ud gennem valsen.
Læg fettuccinien fladt på et viskestykke, hvorpå der er drysset ekstra mel, og lad den tørre nogle minutter, før den tilberedes. Alternativt kan du anvende KitchenAids pasta-tørrestativ.
Bring letsaltet vand i kog i en stor gryde, mens pastaen tørrer. Varm 4 spsk. olie i en stor pande og kom hakket persille, hvidløg og svampe på. Steg i 5 minutter ved mellemstærk varme. Kog fettuccinien i vandet, hæld den i et dørslag og si vandet fra og kom den derefter i panden med svampene. Steg fettuccinien på panden i 1 minut, fordel den på 4 tallerkener og servér den rygende varm med revet parmesanost.
Finely chop some sage leaves to add to the fettuccine dough while kneading for extra flavor.