Skip the navigation

Kartoffelmos af søde kartofler

KitchenAid-kok

En smøragtig og sødere udgave af den klassiske kartoffelmos.

sweetpotatoemash_thumbnail.jpg

Kartoffelmos af søde kartofler

KitchenAid-kok

En smøragtig og sødere udgave af den klassiske kartoffelmos.

Redskaber

HandMixer
Prep
10min
Madlavning
40min
I alt
50min
Servering
6
Sværhedsgrad
Nemt

Ingredienser

1 kg søde kartofler

425 g pekannødder

80 g smør

100 ml mælk

4 spsk ahornsirup

1 tsk peber

1 tsk salt

1 tsk muskatnød

Trin for trin

  1. Skræl kartoflerne, og kog dem, indtil de er meget møre. Mens kartoflerne koger, skal du riste pekannødderne og hakke dem groft. Brun smørret, indtil det dufter.

  2. Put de kogte kartofler i en skål, og tilsæt mælk, ahornsirup, peber, salt og muskatnød.

  3. Bland ved hastighed 2, indtil kartoflerne er helt nedbrudte, og tilsæt derefter 3/4 af det brunede smør og pekannødderne.

  4. Bland ved hastighed 2, indtil smørret og pekannødderne er indarbejdede.

  5. Hæld blandingen i en serveringsskål, og hæld det resterende brunede smør og nogle hakkede pekannødder på toppen.