Kartoffelmos af søde kartofler
En smøragtig og sødere udgave af den klassiske kartoffelmos.
Kartoffelmos af søde kartofler
En smøragtig og sødere udgave af den klassiske kartoffelmos.
Redskaber
Ingredienser
1 kg søde kartofler
425 g pekannødder
80 g smør
100 ml mælk
4 spsk ahornsirup
1 tsk peber
1 tsk salt
1 tsk muskatnød
Trin for trin
Skræl kartoflerne, og kog dem, indtil de er meget møre. Mens kartoflerne koger, skal du riste pekannødderne og hakke dem groft. Brun smørret, indtil det dufter.
Put de kogte kartofler i en skål, og tilsæt mælk, ahornsirup, peber, salt og muskatnød.
Bland ved hastighed 2, indtil kartoflerne er helt nedbrudte, og tilsæt derefter 3/4 af det brunede smør og pekannødderne.
Bland ved hastighed 2, indtil smørret og pekannødderne er indarbejdede.
Hæld blandingen i en serveringsskål, og hæld det resterende brunede smør og nogle hakkede pekannødder på toppen.