Kartoffelpandekager
Kartoffelpandekager er det perfekte tilbehør til steg eller som en snack før middagen.
Kartoffelpandekager
Kartoffelpandekager er det perfekte tilbehør til steg eller som en snack før middagen.
Redskaber
Ingredienser
2 store kartofler
2 tsk hvidt mel
1 salatløg
1 tsk salt
1 æg
3 spsk olivenolie
Trin for trin
Vask og skræl kartoflerne. Sæt det vendbare snitte-/rivejern (rivesiden) på foodprocessoren Riv kartoflerne ved hastighed 2.
Læg kartoflerne i en skål med iskoldt vand for at fjerne stivelsen. Lad den stå i 10 minutter.
Dræn de revne kartofler, så alt overskydende vand fjernes, ved at lægge dem i et viskestykke og klemme, indtil der kommer vand ud.
Riv løgene i foodprocessoren ved hastighed 2. Tilsæt kartoflerne. Tilsæt mel, æg og salt, og bland, indtil alt er blandet godt sammen.
Opvarm olivenolien på en pande. Form blandingen til kartoffelbøffer med hænderne. Læg dem på panden med olie, og steg begge sider, indtil de er gyldenbrune.