Kartoffelpandekager med sommersquash
Opgrader dine kartoffelpandekager med denne lækre opskrift. Den er fyldt med grøntsager og klar på 40 min. og bliver helt sikkert din foretrukne morgenmad i weekenderne!
Kartoffelpandekager med sommersquash
Opgrader dine kartoffelpandekager med denne lækre opskrift. Den er fyldt med grøntsager og klar på 40 min. og bliver helt sikkert din foretrukne morgenmad i weekenderne!
Redskaber
Ingredienser
2 squash, vasket, skåret i halve og enderne trimmet
1 stor gul squash, vasket, ender og smal hals skåret af
3 mellemstore kartofler, vaskede
2 hvidløgsfed, finthakket
1/2 hakket rød peberfrugt
310 g finthakket frisk persille
1 tsk. salt
1 spsk. peber
1 spsk. olivenolie
3 spsk. smør, delt
4 æg, stuetemperatur
Trin for trin
Denne opskrift giver 4 portioner.
Monter mandolintilbehøret på køkkenmaskinen. Sæt madholderen ind i midten af den ene ende af kartoflen, og monter den på tilbehøret. Før grillspyddet gennem kartoflen op til det første mærke. Sæt nudelknivbladet på tilbehøret, og sæt en mellemstor skål under bladet for at opsamle kartoffelnudlerne. Drej køkkenmaskinen til hastighed 2, og placer langsomt knivbladet mod den kartoffel, der skal tilberedes. Gentag med resten af kartoflerne. Skyl kartoffelnudlerne i koldt vand for at fjerne stivelsen, læg derefter forsigtigt kartoffelnudlerne på et tørt viskestykke, og dup for at fjerne overskydende vand.
Sæt endnu en stor skål under kniven, og tilbered squash og gul squash på samme måde som kartoflerne. Skær nudlerne i længder på 25-30 cm, drys derefter salt og peber over squashnudlerne, tilsæt persille, og stænk 2 spsk. smeltet smør over blandingen. Brug en tang til at vende nudlerne, indtil de alle er dækket med smør. Sæt til side.
Opvarm en gryde med 30 cm høje sider ved mellemhøj varme, og hæld 1 spsk. olivenolie i den varme gryde. Tilsæt rød peber og hvidløg i tern i gryden, og sauter under konstant omrøring i 1-2 minutter, indtil de bliver bløde. Hæld squashnudelblandingen i den varme gryde, og sauter nudlerne, indtil de begynder at blive bløde, ca. 4 minutter, under omrøring. Tag nudlerne ud af gryden, og sæt dem til side.
Mens gryden stadig står på mellemhøj varme, skal du tilsætte 3 spsk. smør og blande kartoffelnudlerne i. Rør kartoffelnudlerne rundt i gryden for at dække dem jævnt med smør, og steg dem derefter i 4-5 minutter. Pres af og til ned på kartoflerne med en paletkniv. Vend forsigtigt kartoflerne, og tilsæt de resterende 3 spsk. smør (fordel små klatter rundt i gryden og under kartoflerne). Adskil derefter kartoflerne med to gafler, og saml dem i fire "reder", en rede i hver kvadrant af gryden.