Kartoffelsalat
Solid og lækker kartoffelsalat, der kan nydes til frokost eller som tilbehør til BBQ!
Kartoffelsalat
Solid og lækker kartoffelsalat, der kan nydes til frokost eller som tilbehør til BBQ!
Redskaber
Ingredienser
4 æg
4 mellemstore kartofler
4 gulerødder
1 persillerod
200 g knoldselleri
200 g grønne ærter, friske eller frosne
4 store syltede agurker
2 spsk frisk persille
Trin for trin
Læg æg i en gryde med kogende vand, og kog dem i 10 minutter. Fjern æggene fra det varme vand, og nedsænk dem forsigtigt i iskoldt vand, så de kan køle af i ca. 10 minutter. Tør, og sæt til side for at køle helt af.
Skræl ikke grøntsagerne. Læg kartoflerne i en gryde med koldt, saltet vand. Bring vandet i kog, og skru varmen ned til medium-lav. Tildæk gryden med et låg, og lad dem simre, indtil de er næsten møre, i ca. 20-25 minutter. Lad være med at overkoge kartoflerne. Når du kan stikke en gaffel igennem dem med kun en minimal modstand, er kartoflerne færdige. Fjern fra gryden, og lad dem køle af.
Læg gulerødderne, persillerod og knoldselleri i en gryde med koldt vand, og bring dem i kog. Kog i ca. 30-40 minutter, indtil du kan stikke en gaffel igennem dem. Fjern fra gryden, og lad dem køle af.
Læg ærter i en gryde med kogende vand, og kog dem i ca. 3 minutter. Stil skålen til side, og lad det køle af.
Pil æggene. Skræl kartoflerne, gulerødderne, persilleroden og knoldselleri. Skræl de syltede agurker.
Sæt snittejernet på din foodprocessor, og drej hastigheden til 1. Tilsæt kartofler, gulerødder, persillerod, knoldselleri, syltede agurker og æg gennem påfyldningstragten, så de skæres i tern.
Læg alle grøntsagerne i tern i en skål. Hæld ærter i skålen. Tilsæt hakket persille.
Bland mayonnaise, cremefraiche, sennep, salt og peber i en lille skål. Tilsæt grøntsagerne, og bland dem sammen.