Ingredienser
1 spsk. olivenolie
1/2 gult løg, hakket
2 hvidløgsfed, hakket
to taste havsalt
125 ml ketchup
60 ml 60 ml okse- eller hønsebouillon, evt. mere hvis nødvendigt
4 spsk. dijonsennep
4 spsk. worcestershiresauce
3 spsk. brun farin
3 spsk. æblecidereddike
2 spsk. sojasauce
1 tsk. stødt spidskommen
1/2 tsk. friskkværnet sort peber
Trin for trin
Opvarm olien i en stegepande ved middel varme. Tilføj løg, hvidløg og salt, kom låg på og sauter i ca. 8 minutter under jævnlig omrøring, indtil løgene er bløde og gyldne. Tag den af varmen, og lad det afkøle.
Kom løgblanding, ketchup, bouillon, dijonsennep, worcestershiresauce, brun farin, æblecidereddike, sojasauce, spidskommen og peber i blenderkanden på KitchenAid ARTISAN Power Plus-blenderen. Fastgør låget, og sæt blenderen på suppeindstillingen. Blend, indtil maskinen slukker automatisk.
Kom ingredienserne i blenderen som anvist, fastgør låget, og indstil til hastighed 1. Øg langsomt hastigheden til høj (hastighed 10 eller 11). Blend, indtil blandingen er helt jævn, og der kan ses opstigende damp, ca. 2-3 minutter.
Du kan justere tykkelsen ved at tilføje mere bouillon. Brug den med det samme, eller lad den køle af, og opbevar den i en lufttæt beholder i køleskabet i op til 2 uger, eller i fryseren i op til 3 måneder.
Tilpas den ved at tilføje mere eller mindre sennep, eddike eller sukker.