Klassisk pesto
Klassisk pesto
Redskaber
Ingredienser
35 g pinjekerner
125 ml ekstra jomfruolivenolie, plus mere hvis nødvendigt
50 g friske basilikumblade
35 g revet parmesanost
1 spsk. frisk citronsaft
efter smag havsalt
efter smag friskkværnet sort peber
Trin for trin
Når du rister pinjekerner, skal du fordele dem i ét lag i en tykbundet stegepande. Rist dem ved mellemhøj varme under hyppig omrøring i 1 til 2 minutter, indtil de er let ristede.
Bland olie, basilikum, ost, nødder og 1 spsk. citronsaft (hvis det ønskes) i blenderkanden på KitchenAid ARTISAN Power Plus-blenderen. Fastgør låget, og drej knappen til hastighed 3 eller 4. Brug nedstopperen med fleksibel kant til at skubbe ingredienserne ned efter behov, og blend i ca. 1 minut, indtil det er blandet godt. Det kan være nødvendigt at stoppe blenderen et par gange for at skrabe siderne og bunden af blenderglasset med nedstopperen for at sikre, at ingredienserne bliver blandet jævnt.
Hvis pestoen er for tyk, kan du blende et skvæt olie eller to mere i. Smag til med salt, peber og mere citronsaft, hvis det er nødvendigt. Server med det samme, eller overfør den til en lufttæt beholder, og sæt den i køleskabet i op til 2 dage, eller frys den i op til 3 måneder (pestoen bliver mørkere med tiden).
Bland pestoen med frisklavet linguine, tortellini eller anden pasta, eller brug den som topping på grillet kylling eller pandestegt fisk. Den er også en fantastisk tilføjelse til en grillet ostesandwich, og du kan blande den med mayonnaise for at få en opgraderet sandwich.