Skip the navigation

Klassisk pesto

KitchenAid-kok

Import-Recipe - Classic pesto

Klassisk pesto

KitchenAid-kok

Redskaber

Blender
Prep
7min
Madlavning
8min
I alt
15min
Servering
4
Sværhedsgrad
Nemt

Ingredienser

35 g pinjekerner

125 ml ekstra jomfruolivenolie, plus mere hvis nødvendigt

50 g friske basilikumblade

35 g revet parmesanost

1 spsk. frisk citronsaft

efter smag havsalt

efter smag friskkværnet sort peber

Trin for trin

  1. Når du rister pinjekerner, skal du fordele dem i ét lag i en tykbundet stegepande. Rist dem ved mellemhøj varme under hyppig omrøring i 1 til 2 minutter, indtil de er let ristede.

  2. Bland olie, basilikum, ost, nødder og 1 spsk. citronsaft (hvis det ønskes) i blenderkanden på KitchenAid ARTISAN Power Plus-blenderen. Fastgør låget, og drej knappen til hastighed 3 eller 4. Brug nedstopperen med fleksibel kant til at skubbe ingredienserne ned efter behov, og blend i ca. 1 minut, indtil det er blandet godt. Det kan være nødvendigt at stoppe blenderen et par gange for at skrabe siderne og bunden af blenderglasset med nedstopperen for at sikre, at ingredienserne bliver blandet jævnt.

  3. Hvis pestoen er for tyk, kan du blende et skvæt olie eller to mere i. Smag til med salt, peber og mere citronsaft, hvis det er nødvendigt. Server med det samme, eller overfør den til en lufttæt beholder, og sæt den i køleskabet i op til 2 dage, eller frys den i op til 3 måneder (pestoen bliver mørkere med tiden).

  4. Bland pestoen med frisklavet linguine, tortellini eller anden pasta, eller brug den som topping på grillet kylling eller pandestegt fisk. Den er også en fantastisk tilføjelse til en grillet ostesandwich, og du kan blande den med mayonnaise for at få en opgraderet sandwich.