Kødboller af okse- og svinekød
Disse er en klassiker i enhver italiensk bedstemors opskriftsbog – klassiske italiensk-amerikanske kødboller, som skal spises med pasta, tomatsauce og uendelige mængder revet parmesanost.
Kødboller af okse- og svinekød
Disse er en klassiker i enhver italiensk bedstemors opskriftsbog – klassiske italiensk-amerikanske kødboller, som skal spises med pasta, tomatsauce og uendelige mængder revet parmesanost.
Redskaber
Ingredienser
125 g hvidt brød, skåret eller revet i små stykker
3/4 kop mælk
450 g oksebov, skåret i 5 cm tern
450 g svinebov, skåret i 5 cm tern
150 g hvidt eller gult løg i små tern
3 nelliker frisk hvidløg, finthakket
35 g forårsløg i tynde skiver
20 g persille, hakket
60 g revet parmesanost
1 tsk. røde chiliflager
2 spsk. olivenolie
1 1/2 tsk. fint havsalt
1/2 tsk. sort peber
Trin for trin
Læg oksekød og svinekød på en bageplade med bagepapir, og frys det i 20 minutter, før du fortsætter.
I mellemtiden forvarmes ovnen til 220 °C. Lav panaden: Læg brød og mælk i en lille skål, og sørg for, at brødet dyppes helt ned i mælken. Sæt til side.
Opvarm olivenolien i en lille sauterpande ved mellemhøj varme. Tilsæt løg, hvidløg og røde chiliflager. Rør forsigtigt med en spatel eller en træske, indtil blandingen er gennemsigtig og let brunet. Tag af varmen, og lad det køle lidt af.
Monter kødhakkertilbehøret med den fine hakkeskive på køkkenmaskinen. Sæt skålen under kødhakkeren, og læg oksekød og svinekød i den store ingrediensbakke. Sæt køkkenmaskinen på hastighed 3, og brug nedstopperen til at føre oksekød og svinekød ned i kødhakkeren. Pas på ikke at tvinge det igennem.
Tilsæt de afkølede sauterede løg og hvidløg, chiliflager, forårsløg, persille, parmesanost, salt og peber. Tilsæt panaden til kødblandingen. Hvis der er overskydende mælk, efter at brødet er mættet, skal det kasseres.
Bland kød, panade og smagsgiverne sammen, indtil alle ingredienser er indarbejdet. Form kødboller på størrelse med golfbolde (ca. 2 spsk.), og læg dem i rækker på bagepladen med bagepapir, så der er ca. 2,5 cm mellem hver. Bag kødbollerne i den forvarmede ovn i ca. 20-25 minutter, eller indtil de er gyldenbrune, og den indvendige temperatur når 70 °C.