Kold borscht med kefir
Denne kolde rødbedesuppe er et godt alternativ til den typiske gazpacho, og den ser ikke kun imponerende ud, den er også fuld af smag.
Kold borscht med kefir
Denne kolde rødbedesuppe er et godt alternativ til den typiske gazpacho, og den ser ikke kun imponerende ud, den er også fuld af smag.
Redskaber
Ingredienser
700 g små rødbeder med stilke og blade
500 g grøntsagsbouillon
1/2 citron
1 agurk
8 radiser
500 g kefir
50 g frisk purløg
50 g frisk dild
2 hårdkogt æg
Trin for trin
Skyl alle grøntsagerne. Fjern stilk og blade fra rødbederne, og gem dem. Skræl rødbederne. Sæt snittejernet på din foodprocessor, og drej hastigheden til 1. Put rødbederne i påfyldningstragten, så de bliver skåret ud i tern. Læg de udskårne rødbeder i en gryde. Tilsæt grøntsagsbouillon, og bring blandingen i kog. Lad simre ved mellemlav varme i 15 minutter, indtil rødbederne næsten er møre. Tilsæt stilke og blade, og lad simre et par minutter mere. Tilsæt citronsaft, og lad blandingen køle af.
Fjern kernerne fra agurken, og drej foodprocessoren med snittejernet monteret til udskæring. Skift det justerbare snittejern til indstilling 2, og skær radiser ved hastighed 2.
Tilsæt kefir til suppen. Krydr med salt og peber. Hak purløg og dild fint, og hæld i. Tilsæt grøntsagerne.
Stil suppen i køleskabet i et par timer eller natten over. Serveres med pynt af grøntsager, urter og hårdkogte æg skåret i halve.