Krydder- og blomstersmør
Pisk smør i fuldt flor med Blossom, vores nye køkkenmaskine i Design-serien.
Krydder- og blomstersmør
Pisk smør i fuldt flor med Blossom, vores nye køkkenmaskine i Design-serien.
Redskaber
Ingredienser
560 ml piskefløde 38%
- koldt vand
1 kvist timian
1 kvist dild
1 kvist bredbladet persille, groft hakket
1 forårsløg, skråtskåret
20 g en kombination af spiselige blomsterblade efter eget valg, f.eks. anisisop, tagetes, stedmoder, morgenfrue, blomsterkarse eller hjulkrone. brøndka...
Trin for trin
Hæld fløden i køkkenmaskinens skål med piskeriset monteret. Begynd at piske fløden ved hastighed 1, og øg gradvist til hastighed 10, når blandingen bliver tykkere.
Efter flere minutter dannes der flødeskum. Fortsæt med at piske. Efter flere minutter adskilles fedtstoffet fra væskerne, klumper af smørfedt begynder at dannes, og flydende kærnemælk samles i bunden af skålen. Hvis der begynder at sprøjte væske ud, skal du bruge en plastskærm eller lægge et lille håndklæde over toppen af køkkenmaskinen.
Si fedtstofferne fra kærnemælken med en fin si eller et osteklæde over en skål for at opsamle kærnemælken. Kom fedtstofferne tilbage i køkkenmaskinens skål uden kærnemælken, og pisk igen ved hastighed 10. Du kan muligvis presse lidt mere kærnemælk ud.
Skrab smørret af piskeriset, og placer det i sien. Hæld koldt vand over smørret for at skylle eventuelt resterende kærnemælk af. Hæld vandet fra, og skyl smørret to gange mere. Du har nu smørbart, usaltet smør, som er klar til at blive pyntet.
Riv urteblade og blomsterblade i små stykker. Fjern eventuelle stilke og bægerblade. Du har næppe lyst til at få en hel mundfuld blomst i dit smør.
Fordel smørret på en bakke, og drys med blomster, urter og smagsstoffer. Du kan nu smøre det på brød eller kiks.