Krydrede, mexicanske chokoladesmåkager
Disse småkager er inspireret af den mexicanske chokolade caliente, der stammer fra aztekerne. Det er en varm chokolade lavet med krydderier og et ekstra kick cayennepeber.
Krydrede, mexicanske chokoladesmåkager
Disse småkager er inspireret af den mexicanske chokolade caliente, der stammer fra aztekerne. Det er en varm chokolade lavet med krydderier og et ekstra kick cayennepeber.
Redskaber
Ingredienser
300 g hvidt mel
42 g kakaopulver, usødet
2,5 tsk. bagepulver
1/2 tsk. fint havsalt
1/2 tsk. cayennepeber
1/2 tsk. muskatnød
1/4 tsk. sort peber
225 g usaltet smør, stuetemperatur
65 g stødt melis
65 g brun farin
2 store æg
1 tsk. ren vaniljeekstrakt
125 g mælkechokoladespåner
90 g sødet kakaopulver
100 g stødt melis
2 tsk. stødt kanel
Trin for trin
Forvarm ovnen til 190 °C. Læg bagepapir på 3 bageplader med kant.
Lav småkagerne. Tilsæt mel, kakaopulver, bagepulver, salt, cayennepeber i en mellemstor skål, muskatnød og sort peber. Sæt turbopiskerisene på håndmixeren. Sænk piskerisene ned i skålen, og vælg hastighed 2. Bland, indtil det lige akkurat er iblandet. Sluk for håndmixeren, og sæt skålen til side.
Tilsæt smør, sukker og farin i en stor skål. Sænk piskerisene ned i skålen. Sæt køkkenmaskinen på hastighed 2, og øg derefter til hastighed 5 efter 20 sekunder, mens du pisker, indtil blandingen bliver bleg og luftig, i 3-4 minutter. Sænk hastigheden til 3, og tilsæt vaniljeekstraktet og æggene ét ad gangen, mens du pisker, indtil de er helt blandet i, ca. 1 minut. Stop køkkenmaskinen for at skrabe skålen og piskerisene af med en dejskraber efter behov.
Sænk piskerisene ned i skålen igen. Drej køkkenmaskinen til hastighed 3, og tilsæt langsomt melblandingen til skålen ad 3 omgange efterfulgt af mælkechokoladespåner, og bland, indtil dejen netop er blandet sammen. Sluk køkkenmaskinen, og skrab dejen af piskerisene. Bland til sidst dejen med en dejskraber for at sikre, at alt er blandet.
Tilsæt sukker og kanel i en flad skål. Bland det sammen.
Form småkagerne. Brug en kageske eller ske til at tage en afrundet spiseskefuld dej. Rul hver portion til en 2,5 cm kugle, og rul derefter forsigtigt kuglen i blandingen af kanel og sukker.
Læg småkagerne 5 cm fra hinanden på de klargjorte bageplader. Sæt i ovnen, og bag småkagerne, indtil kanterne begynder at sætte sig, og toppen af småkagerne hæver op og revner, 10-11 minutter. Drej bagepladerne halvvejs gennem bagningen.
Lad småkagerne køle af i 5 minutter på bagepladerne, før de overføres til en trådrist for at køle helt af.