Krydret jordbærsorbet
Krydret jordbærsorbet
Redskaber
Ingredienser
180 ml kop (240 ml) usødet mandelmælk (eller soja eller kokosmælk hvis du vil undgå nødder)
85 g udstenede, hakkede dadler
1/2 kop groft hakket rød peberfrugt (1/2 mellemstor peberfrugt)
1/4 kop gojibær (valgfrit, asien)
- cayennepeber efter smag (kan undlades)
640 g frosne jordbær
Trin for trin
Kom mælk, dadler, peberfrugt, gojibær og cayenne (hvis den anvendes) i glasset på din KitchenAid® Power Plus® blender, sæt låget på og blend på høj hastighed i 30-60 sekunder til dadler, peberfrugt og gojibær er helt finthakket, og blandingen er lind.
Tilsæt de frosne jordbær, sæt låget på, åbn midterlåget og sæt stamperen i.
Skrab indersiden af blenderglasset med stamperens flex-kant. Tilsæt de frosne jordbær, sæt låget på, åbn midterlåget og sæt stamperen i.
Hold stamperen fast, så den bliver på sin plads, blend på variabel hastighed 11 i 20-30 sekunder og brug stamperen til skubbe frugten ned mellem bladene, til blandingen er blød, men stadig frosset.
Vend den ud og servér med det samme som frossen yoghurt eller læg den i fryseren i 2 timer til den har en fastere sorbet-konsistens.
Den bør ikke fryses længere, da der så vil dannes iskrystaller.
Du kan undlade gojibær, hvis du ønsker en billigere udgave og udlade cayenne, samt halvere mængden af peberfrugt hvis sorbeten er til børn. Hvis du ønsker en meget enkel jordbærsorbet, kan du helt udelade peberfrugt, gojibær og cayenne. Eftersom peberfrugten indeholder meget vand, kan det være nødvendigt at tilføje 240 ml mælk.