Krydret majssuppe
Lækker, krydret majssuppe, som du kan nyde hele året rundt, men især om sommeren, når der er sæson for friske majs.
Krydret majssuppe
Lækker, krydret majssuppe, som du kan nyde hele året rundt, men især om sommeren, når der er sæson for friske majs.
Redskaber
Ingredienser
1 skalotteløg
4 majskolbe
30 g smør
2 spsk. olivenolie
3 fed hvidløg
1 tsk. røget paprika
1/2 tsk. chiliflager
3 kartofler, dampede
1 lime
1/4 jalapeño
600 ml grøntsagsbouillon
1/2 tsk. salt
1/4 tsk. peber
Trin for trin
Denne opskrift giver 2 portioner suppe.
Skræl og hak skalotteløget. Opvarm smør og olivenolie på en stegepande ved mellemhøj varme, og sauter løget, indtil det bliver blødt.
Skær majskernerne af majskolben, og hæld dem i stegepanden. Tilsæt hvidløg, røget paprika og chiliflager. Steg, indtil majsen er blød, i ca. 5 minutter.
Hæld majs i blenderen. Tilsæt dampede kartofler, saft fra én lime, jalapeño, grøntsagsbouillon, salt og peber. Sæt blenderen på suppeindstillingen, og lad programmet køre. Server med det samme.
Servér med cremefraiche, jalapeño, knuste tortillachips, koriander og chiliflager.