Skip the navigation

Krydret majssuppe

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid-kok
spicycornsoup thumbnail

Lækker, krydret majssuppe, som du kan nyde hele året rundt, men især om sommeren, når der er sæson for friske majs.

Duration
I alt25min
Prep20min
Madlavning5min

Redskaber

BlenderBlender

Ingredienser

Servering

1

skalotteløg

4

majskolbe

30 g

smør

2 spsk.

olivenolie

3

fed hvidløg

1 tsk.

røget paprika

1/2 tsk.

chiliflager

3

kartofler, dampede

1

lime

1/4

jalapeño

600 ml

grøntsagsbouillon

1/2 tsk.

salt

1/4 tsk.

peber

Trin for trin

  1. Denne opskrift giver 2 portioner suppe.

  2. Skræl og hak skalotteløget. Opvarm smør og olivenolie på en stegepande ved mellemhøj varme, og sauter løget, indtil det bliver blødt.

  3. Skær majskernerne af majskolben, og hæld dem i stegepanden. Tilsæt hvidløg, røget paprika og chiliflager. Steg, indtil majsen er blød, i ca. 5 minutter.

  4. Hæld majs i blenderen. Tilsæt dampede kartofler, saft fra én lime, jalapeño, grøntsagsbouillon, salt og peber. Sæt blenderen på suppeindstillingen, og lad programmet køre. Server med det samme.

  5. Servér med cremefraiche, jalapeño, knuste tortillachips, koriander og chiliflager.