Skip the navigation

Krydret majssuppe

KitchenAid-kok

Lækker, krydret majssuppe, som du kan nyde hele året rundt, men især om sommeren, når der er sæson for friske majs.

spicycornsoup thumbnail

Krydret majssuppe

KitchenAid-kok

Lækker, krydret majssuppe, som du kan nyde hele året rundt, men især om sommeren, når der er sæson for friske majs.

Redskaber

Blender
Prep
20min
Madlavning
5min
I alt
25min
Servering
2
Sværhedsgrad
Nemt

Ingredienser

1 skalotteløg

4 majskolbe

30 g smør

2 spsk. olivenolie

3 fed hvidløg

1 tsk. røget paprika

1/2 tsk. chiliflager

3 kartofler, dampede

1 lime

1/4 jalapeño

600 ml grøntsagsbouillon

1/2 tsk. salt

1/4 tsk. peber

Trin for trin

  1. Denne opskrift giver 2 portioner suppe.

  2. Skræl og hak skalotteløget. Opvarm smør og olivenolie på en stegepande ved mellemhøj varme, og sauter løget, indtil det bliver blødt.

  3. Skær majskernerne af majskolben, og hæld dem i stegepanden. Tilsæt hvidløg, røget paprika og chiliflager. Steg, indtil majsen er blød, i ca. 5 minutter.

  4. Hæld majs i blenderen. Tilsæt dampede kartofler, saft fra én lime, jalapeño, grøntsagsbouillon, salt og peber. Sæt blenderen på suppeindstillingen, og lad programmet køre. Server med det samme.

  5. Servér med cremefraiche, jalapeño, knuste tortillachips, koriander og chiliflager.