Skip the navigation

Kyllingesuppe med lime og tortilla

KitchenAid-kok

Import-Recipe - Chicken tortilla lime soup

Kyllingesuppe med lime og tortilla

KitchenAid-kok

Redskaber

Blender
Prep
5min
Madlavning
17min
I alt
22min
Servering
4
Sværhedsgrad
Nemt

Ingredienser

1 spsk. olivenolie

1 gult løg, hakket

2 hvidløgsfed, hakket

havsalt

1 majstortilla (15 til 20 cm i diameter), revet i stykker

425 g hakkede, stegte tomater med saft

100 g milde grønne chilier i tern

500 ml hønsebouillon

2 tsk. chilipulver

1 tsk. stødt spidskommen

1 lime, saft og skal

et halvt bundt hakket koriander

250 g revet eller hakket kogt kylling

180 g tortillachips

1 avocado, halveret, udstenet, skrællet og skåret i tern

50 g revet cheddarost

limebåde (valgfrit)

Trin for trin

  1. Opvarm olien i en stegepande ved middel varme. Tilføj løg, hvidløg og en knivspids salt, kom låg på, og sauter i ca. 8 minutter under jævnlig omrøring, indtil løgene er bløde og gyldenbrune. Tag den af varmen.

  2. Mens løgblandingen afkøles, tilsættes tortilla, tomater, chilier, bouillon, chilipulver, spidskommen, limeskal og -saft, koriander og 1 tsk. salt i blenderkanden til KitchenAid ARTISAN Power Plus. Tilsæt løgblanding, sæt låget omhyggeligt på, og vælg blenderens suppeindstilling. Med denne indstilling bliver suppen både blendet og opvarmet. Blend, indtil maskinen slukker automatisk.

  3. Kom ingredienserne i blenderen som anvist, fastgør låget, og indstil til hastighed 1. Øg langsomt hastigheden til høj (hastighed 10 eller 11). Blend, indtil blandingen er helt jævn og damper, ca. 4 minutter.

  4. Suppen skal serveres varm. Tilsæt kylling og tortillachips, og pulsér 2 til 3 gange på lav hastighed for at blande. Pynt med avocado og ost, og servér med det samme. Kan serveres med limebåde, hvis det ønskes. Hvis du vil gemme suppen, skal du ikke tilsætte tortillachips. Lad suppen køle af, og hæld den i en lufttæt beholder. Den holder 5 dage i køleskab og op til 3 måneder i fryseren. Tilføj tortillachips, når du varmer suppen op igen.

  5. Beskrivelse