Kyllingesuppe med lime og tortilla
Kyllingesuppe med lime og tortilla
Redskaber
Ingredienser
1 spsk. olivenolie
1 gult løg, hakket
2 hvidløgsfed, hakket
havsalt
1 majstortilla (15 til 20 cm i diameter), revet i stykker
425 g hakkede, stegte tomater med saft
100 g milde grønne chilier i tern
500 ml hønsebouillon
2 tsk. chilipulver
1 tsk. stødt spidskommen
1 lime, saft og skal
et halvt bundt hakket koriander
250 g revet eller hakket kogt kylling
180 g tortillachips
1 avocado, halveret, udstenet, skrællet og skåret i tern
50 g revet cheddarost
limebåde (valgfrit)
Trin for trin
Opvarm olien i en stegepande ved middel varme. Tilføj løg, hvidløg og en knivspids salt, kom låg på, og sauter i ca. 8 minutter under jævnlig omrøring, indtil løgene er bløde og gyldenbrune. Tag den af varmen.
Mens løgblandingen afkøles, tilsættes tortilla, tomater, chilier, bouillon, chilipulver, spidskommen, limeskal og -saft, koriander og 1 tsk. salt i blenderkanden til KitchenAid ARTISAN Power Plus. Tilsæt løgblanding, sæt låget omhyggeligt på, og vælg blenderens suppeindstilling. Med denne indstilling bliver suppen både blendet og opvarmet. Blend, indtil maskinen slukker automatisk.
Kom ingredienserne i blenderen som anvist, fastgør låget, og indstil til hastighed 1. Øg langsomt hastigheden til høj (hastighed 10 eller 11). Blend, indtil blandingen er helt jævn og damper, ca. 4 minutter.
Suppen skal serveres varm. Tilsæt kylling og tortillachips, og pulsér 2 til 3 gange på lav hastighed for at blande. Pynt med avocado og ost, og servér med det samme. Kan serveres med limebåde, hvis det ønskes. Hvis du vil gemme suppen, skal du ikke tilsætte tortillachips. Lad suppen køle af, og hæld den i en lufttæt beholder. Den holder 5 dage i køleskab og op til 3 måneder i fryseren. Tilføj tortillachips, når du varmer suppen op igen.
Beskrivelse