Lakseørred og søtungeterrine med basilikumsauce
Når du har lyst til en rigtig klassiker, så er fisketerrine noget af det bedste: den er nem at tilberede og har, hvad der skal til for at begejstre alle madglade.
Lakseørred og søtungeterrine med basilikumsauce
Når du har lyst til en rigtig klassiker, så er fisketerrine noget af det bedste: den er nem at tilberede og har, hvad der skal til for at begejstre alle madglade.
Redskaber
Ingredienser
100 g flåede laskeørredfileter
150 g søtungefileter
50 g double cream (fløde 48%)
10 g purløg
1 spsk mayonnaise
1 tsk yoghurt
5 g basilikum
- salt
- pepper
Trin for trin
Sæt den fine hakkeplade i kødhakkertilbehøret og montér det på KitchenAid mikseren. Sæt ingrediensbakken ovenpå og en mellemstor skål under tilbehøret.
Skær lakseørreden i strimler og indstil mikseren på hastighed 3. Kør lakseørreden gennem maskinen og hak den fint.
Føj double cream og hakket purløg til ørreden med salt og peber.
Smør en lille firkantet form og for dem med søtungefileterne.
Kom lakseørredfyldet i og dæk med de resterende laksefileter.
Bag terrinen i en forvarmet ovn på 170 °C i 35 minutter.
Tilbered basilikumsaucen: bland mayonnaise. yoghurt og hakket basilikum i en skål.
Serveres varm eller kold med basilikumsauce.
Retten er også god som forret om sommeren i større portioner og på en bund af salat.