Laksetartar med ananas og sød sojasauce
Et frugtagtigt touch til denne laksetartar, der er en usædvanlig frisk forret.
Ingredienser
250 g flået laksefilet
100 g ananasskiver
1/2 forårsløg
10 g koriander
2 spsk ekstra jomfruolivenolie
2 cl limesaft
1 spsk sød sojasauce
- havsalt
Trin for trin
Sæt den grove hakkeplade i kødhakkertilbehøret og montér det på KitchenAid mikseren. Sæt ingrediensbakken ovenpå og en mellemstor skål under tilbehøret.
Skræl ananasskiverne og vask koriander og forårsløg.
Indstil mikseren på hastighed 3.
Hak alle ingredienserne i denne rækkefølge: først krydderurterne, derefter ananas og sidst laks.
Tilsæt limesaft, sød sojasauce, salt og 2 spsk. olie og bland det hele godt sammen med laksen.
Fordel tartaren på 4 afkølede middagstallerkener og form den med en udstiksring eller en spatel.
Konsistensen kan gøres fastere ved at fryse laksen halvt (ca. -5 °C) før den hakkes.