emeagif
Skip the navigation

Lasagne

KitchenAid-kok

Denne italienske klassiker er en familievenlig favorit lavet med friske lasagneplader.

Import-Recipe - Lasagna

Lasagne

KitchenAid-kok

Denne italienske klassiker er en familievenlig favorit lavet med friske lasagneplader.

Redskaber

StandMixer
PastaRoller
Prep
30min
Madlavning
2h
I alt
2h30
Servering
6
Sværhedsgrad
Mellem

Ingredienser

1 fed hvidløg

1 løg

2 gulerødder

3 stilke bladselleri

3 spsk olivenolie

850 g hakket oksefars

200 ml hvidvin

250 g tomatsauce

1 tsk sort peber

1,5 tsk salt

100 g smør

480 g hvidt mel

1 l mælk

4 æg

230 g parmesanost

Trin for trin

  1. Sådan laver du ragouten: Skræl hvidløg, løg og gulerødder. Fjern bladene fra bladselleristilkene.

  2. Skub grøntsagerne gennem foodprocessoren med ternudskæringssættet monteret.

  3. Hæld olivenolien på en stor stegepande, og steg grøntsagerne i 10 minutter.

  4. Tilsæt kødet, og brun det.

  5. Tilsæt hvidvin, tomatsauce, halvdelen af peberet og 1/3 af saltet.

  6. Lad det simre ved lav varme i en time.

  7. Sådan laver du bechamelsauce: Kom smørret i en gryde, og lad det smelte. Tilsæt de 80 g mel, og pisk kraftigt, indtil det er blevet til en tør emulsion. Tilsæt mælken lidt efter lidt, mens du fortsætter med at piske.

  8. Krydr saucen med den anden halvdel af peberet, 1/3 af saltet og muskatnød.

  9. Sådan laver du pastadej: Kom 400 g mel og resten af saltet i køkkenmaskinens skål med fladpiskeren monteret.

  10. Bland ved hastighed 2, og tilsæt æggene.

  11. Bland, indtil dejen begynder at samle sig til en kugle.

  12. Udskift det fladpiskeren med dejkrogen. Ælt ved hastighed 2 i 4 minutter.

  13. Drys med mel, pak den ind i husholdningsfilm, og sæt den i køleskabet i 30 minutter. Kom igen mel på dejen, og ælt den i hånden i 1 minut.

  14. Fastgør pastapladevalsen til køkkenmaskinen. Indstil tykkelsen til 1.

  15. Gør dejen mere smidig ved at rulle den flere gange ved hastighed 2.

  16. Fold pastapladerne dobbelt, før du igen putter dem ind i pladevalsen.

  17. Drej tykkelsen til 2, og gentag det sidste trin.

  18. Gør det samme med tykkelse 3.

  19. Skær pastapladerne ud, så de passer med størrelsen på dit fad.

  20. Kog pastapladerne i 30 sekunder i næsten kogende vand.

  21. Læg et lag pastaplader i bunden af fadet. Hæld et lag ragout over efterfulgt af et lag bechamelsauce. Tilsæt parmesanost. Gentag lagene, indtil fadet er fyldt.

  22. Afslut med et lag bechamelsauce og et rundhåndet drys parmesan.

  23. Bag lasagnen i 35 minutter ved 200 °C i en forvarmet ovn.