Latte macchiato
Denne drik er en kombination af varm mælk og cremet mælkeskum med en espressos fyldighed!
Latte macchiato
Denne drik er en kombination af varm mælk og cremet mælkeskum med en espressos fyldighed!
Redskaber
Ingredienser
130 ml mælk
25 ml (1 skud) espresso
kakaopulver eller stødt kanel
- sukker efter smag
Trin for trin
Latte macchiato betyder "mærket" eller "plettet" mælk på italiensk. Når du hælder espressoen i glasset, bør du til sidst have en flot drik i 3 lag, da espressoen bør flyde over mælken og under mælkeskummet. En latte macchiato har det samme forhold mellem ingredienserne som en cappuccino, men de tilføjes i en anden rækkefølge.Skum mælken til "mikroskum", der fylder næsten dobbelt så meget som den oprindelige mælkemængde, ved hjælp af dampdysen.
Tilbered et espressoshot i din yndlingskop.
Hæld mælken i et højt, varmebestandigt glas med en ske for at forhindre, at skummet falder sammen. Når mælken er hældt i, skal du hælde skummet oven på mælken.
Espressoshottet skal hældes omhyggeligt i midten af den mælkeskummet. Hæld forsigtigt, så der dannes et lag espresso under skummet, uden at det blandes i den varme mælk.
Brug havremælk som alternativ til mælkeprodukter.
For a dairy free option, use oat milk.