Løgsuppe
Denne løgsuppe er en af vores favoritter, meget krydret og pyntet med ostebrød!
Løgsuppe
Denne løgsuppe er en af vores favoritter, meget krydret og pyntet med ostebrød!
Redskaber
Ingredienser
2,5 store løg
3 spsk smør
90 ml hvidvin
1/2 l oksebouillon
1/2 tsk salt
1/2 tsk sort peber
1,5 kviste frisk timian
1 friske laurbærblade
75 g gruyereost
1/2 baguette
Trin for trin
Skær løgene i tynde skiver i foodprocessoren med snittejernet monteret.
Smelt smørret i en stor gryde, og tilsæt løgene. Vend løgene, så de er helt dækket af smør.
Løgene skal karamelliseres langsomt ved lav varme. Undgå at putte låget på gryden, og rør ikke for meget rundt i løgene. Denne proces kan tage op til 45 minutter.
Tilsæt hvidvinen, skru op for varmen, og lad det koge i 5 minutter.
Tilsæt bouillon, salt og peber og friske urter. Lad det simre i 30 minutter med låget på.
Riv gruyereosten i foodprocessoren med rivejernet monteret.
Skær brødet i skiver, og drys osten over det. Grill brødet, indtil osten begynder at boble og bliver lysebrun.
Server suppen i skåle, og pynt med brødskiverne.