Lyserøde macarons
Farverige og let bagte mandellækkerier med skønt fyld.
Lyserøde macarons
Farverige og let bagte mandellækkerier med skønt fyld.
Redskaber
Ingredienser
110 g mandelmel
110 g flormelis
110 g æggehvider
120 g fint strøsukker
1/2 tsk salt
1 tsk lyserød frugtfarve
150 g friske hindbær
30 g sukker
80 g piskefløde
230 g hvid chokolade, hakket
5 spsk frysetørrede hindbær, stødte
Trin for trin
Denne opskrift er til 30 macarons
Fastgør sigte- og vægttilbehøret til køkkenmaskinen. Sæt hastigheden til 4, og sigt mandelmel og flormelis ned i en stor skål.
Put æggehviderne i skålen. Brug trådpiskeriset, og pisk ved hastighed 8. Når der begynder at blive dannet bløde toppe, skal du tilsætte det finkornede strøsukker og øge hastigheden til 10. Tilsæt salt, og fortsæt med at piske, indtil æggene har tekstur som marengs. Æggehviderne skal danne faste toppe, når du løfter trådpiskeriset.
Brug en dejskraber til nænsomt at vende madfarven og den sigtede mandelblanding sammen med æggehviden. Blandingen skal være jævn og blank.
Fyld dejen i en sprøjtepose med en tud på 10 eller 12 mm. Sprøjt ensartede skiver, der måler omkring 2,5 cm, ud på en bageplade med bagepapir. Bank bagepladen nænsomt mod køkkenbordet et par gange for at undgå luftbobler. Lad tørre ved stuetemperatur i 30 minutter før bagning.
Bag macaronerne i 12-15 minutter ved 150 °C i en forvarmet ovn. De skal føles tørre, når du rører ved dem. Lad køle helt, før du tager dem af bagepladen.
Varm hindbær og sukker i en gryde ved middel varme, indtil blandingen bliver tykkere. Si kerner fra.
Varm chokolade og fløde i en gryde ved middel varme, indtil chokoladen smelter. Tilsæt blandingen med de friske hindbær og de frysetørrede hindbær, og rør alle ingredienserne sammen. Hæld blandingen over i en skål, og lad den køle helt ned i køleskabet.
Smør eller sprøjt en spiseskefuld af fyldet på halvdelen af skallerne, og brug den resterende halvdel af skallerne som låg. Sæt macaronerne på køl.