Mac and cheese
Denne hjemmelavede mac and cheese med en sprød top bliver helt sikkert den nye familiefavorit.
Mac and cheese
Denne hjemmelavede mac and cheese med en sprød top bliver helt sikkert den nye familiefavorit.
Redskaber
Ingredienser
170 g mel
170 g semulje
1,5 tsk. salt
4 æg
30 g smør
3 spsk. mel
600 ml mælk
150 g cheddarost
1/2 tsk. peber
150 g stegte baconstykker
1/4 tsk. muskatnød
60 g panko
60 g parmesanost
Trin for trin
Denne opskrift giver 3 portioner.
Kom mel, semulje og 1/3 af saltet i køkkenmaskinens skål med fladpiskeren påsat. Bland ved hastighed 2, og tilsæt æggene. Bland, indtil dejen er samlet.
Monter køkkenmaskinen med dejkrogen, og bland ved hastighed 2 i 5 minutter, indtil pastadejen er glat og elastisk. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den til afkøling i køleskabet i 30 minutter.
Lav boller af dejen på størrelse med valnødder. Sæt patapressetilbehøret med det store macaroni-jern på køkkenmaskinen. Drej til hastighed 6, og før dejen gennem pastapressetilbehøret. Lav pastaer, der er ca. 4 cm lange. Læg pastaen på en melet bakke, og drys med mel.
Bring en stor gryde med saltet vand i kog, og kog pastaen i 5 minutter. Hæld vandet fra, og læg det på en bageplade
Opvarm smørret i en gryde, og pisk melet i. Tilsæt gradvist mælken, og lad den tilberede, indtil saucen bliver tykkere, i ca. 10 minutter. Tilsæt cheddarost, og bland, indtil saucen er jævn. Tilsæt resten af saltet, peber og muskatnød.
Tilsæt bacon til makaronien. Tilsæt saucen, og bland.
Bland panko med den revne parmesanost, og pynt din mac and cheese med det. Bag i ovnen ved 180 °C i ca. 30 minutter. Indstil ovnen til grill, og grill i yderligere 3-5 minutter, indtil retten er gyldenbrun. Server med det samme.