Mangomochi
Søde og seje iskugler, der er nemmere at lave, end du tror.
Mangomochi
Søde og seje iskugler, der er nemmere at lave, end du tror.
Redskaber
Ingredienser
360 ml fløde
120 ml sødmælk
500 g mangopuré
275 g sukker
1 limesaft
150 g klæbrig rismel
300 ml vand
50 g mangosyltetøj
- majsstivelse til drys
Trin for trin
Hæld fløde, mælk, mangopuré, 50 g stødt melis og limesaft i skålen på en køkkenmaskine, der er monteret med pisketilbehøret.
Bland ved hastighed 4 i 2 minutter. Put isen i en lufttæt beholder, og sæt den i køleskabet for at afkøle natten over.
Sæt den frosne KitchenAid-isskål og -omrører fast på køkkenmaskinen. Indstil køkkenmaskinen til "OMRØRING", og hæld den kolde isblanding i fryseskålen, mens køkkenmaskinen kører. Lad køkkenmaskinen røre rundt i blandingen i 20 minutter.
Put isen i en lufttæt beholder, og sæt den i fryseren i mindst 4 timer.
Når isen er meget hård, skal du lave små iskugler med en lille isske, og putte dem tilbage i fryseren i 1 time eller indtil kuglerne er helt hårde.
Hæld rismel, vand, det resterende stødte melis og mangosyltetøj i en skål, som tåler mikrobølgeovn. Pisk sammen.Dæk til med plastfolie, put blandingen i mikrobølgeovnen i 1 minut ved 600 W, bland sammen med en træske. Gentag disse trin 5 gange, indtil dejen er klæbrig og fast.
Dæk til med plastfolie, put blandingen i mikrobølgeovnen i 1 minut ved 600 W, bland sammen med en træske. Gentag disse trin 5 gange, indtil dejen er klæbrig og fast.
Hæld dejen ud på en overflade, der er drysset til med majsstivelse, og rul den ud, indtil dejen er ca. 3 mm tyk. Skær cirkler ud med en kageudstikker.
Pak de små iskugler ind i mochidejcirklerne. Nydes med det samme, eller opbevares i fryseren, før de spises.