Skip the navigation

Marinarasauce med tomat

KitchenAid-kok

Den klassiske marinara er lækker som pasta- eller pizzasauce, med grillet rustikt brød og grøntsager, til æg eller kødfuld hvid fisk såsom sværdfisk. Den kan hældes på dåse eller fryses, så du kan nyde sommersmagen hele året rundt.

marinasauce wallpaper

Marinarasauce med tomat

KitchenAid-kok

Den klassiske marinara er lækker som pasta- eller pizzasauce, med grillet rustikt brød og grøntsager, til æg eller kødfuld hvid fisk såsom sværdfisk. Den kan hældes på dåse eller fryses, så du kan nyde sommersmagen hele året rundt.

Redskaber

StandMixer
FoodStrainer
MeatGrinder
Prep
10min
Madlavning
35min
I alt
45min
Servering
8
Sværhedsgrad
Nemt

Ingredienser

2.3 kg modne, friske tomater (sorterne roma eller blomme fungerer bedst)

1 spsk. tomatpasta

120 ml ekstra jomfruolivenolie

6 nelliker hvidløg

300 g 1 stort løg, grofthakket

120 ml Chianti eller anden tør italiensk rødvin

2 spsk. stødt melis

130 g pecorinoost, revet

14 g friske oreganoblade, finthakkede

20 g friske basilikumblade, finthakkede

1 spsk. fint havsalt

Trin for trin

  1. Opskriften giver ca. 2 l marinarasauce.

  2. Sæt purépresseren på køkkenmaskinen. Sæt en stor skål under presseren for at opsamle den pressede tomatblanding og en mindre skål for enden af presseren for at opsamle frugtkødet.

  3. Vask og skær tomater i små stykker, så de passer i purépresseren. Kom hvidløg, løg og tomater i den store ingrediensbakke, og brug nedstopperen til at føre blandingen gennem presseren. Brug en paletkniv, og sørg for, at hele tomatblandingen kommer ud af tilbehøret. Kassér frugtkødet.

  4. Opvarm alle ingredienser undtagen parmesan og urter i en stor kasserolle ved mellemhøj varme. Få det til at simre, og rør godt sammen. Skru ned for varmen, og lad saucen simre i 45-60 minutter, eller indtil saucen er blevet tyk og har opnået den ønskede konsistens. Tag blandingen af varmen, og rør de friske urter og parmesan i. Smag til, og tilsæt om nødvendigt flere krydderier.

  5. Nyd med det samme med frisk pasta eller tilbehør efter eget valg. Alternativt kan saucen afkøles til stuetemperatur, hvorefter den tildækkes og opbevares i køleskabet i op til fem dage, fryses i op til seks måneder, eller følg instruktionerne til dåseopbevaring for længere opbevaring.