Matcha mochi is
Disse matcha mochi-iskugler er både sjove at lave og at spise.
Matcha mochi is
Disse matcha mochi-iskugler er både sjove at lave og at spise.
Redskaber
Ingredienser
360 ml sødmælk
165 g + 55 g sukker
480 ml piskefløde
3 spsk matcha-pulver
100 g rismel
180 ml vand
1/4 tsk pandan-ekstract
3 spsk + til at drysse på bordet majsstivelse
Trin for trin
Du laver matcha-isen ved at blande mælk og den største del sukker i en gryde ved middel varme og røre, indtil sukkeret er opløst. Hæld det i en skål, og lad det køle helt af.
Hæld fløden i skålen (men gem 3 spsk. fløde til senere). Bland den overskydende fløde sammen med matcha-pulveret, og hæld det i skålen. Rør kortvarigt, indtil alle ingredienser er blandet sammen.
Monter ismaskinen på køkkenmaskinen (ismaskinens skål skal stå i fryseren natten over, før den bruges).
Sæt hastigheden på 1, og hæld flødeblandingen i ismaskinens skål.
Kør rundt i 20 minutter, indtil isen danner faste toppe. Sæt i fryseren i yderligere 4 timer.
Du laver mochi-dejen ved at blande rismel, vand og resten af sukkeret i en skål, som er egnet til mikrobølgeovn. Dæk til med husholdningsfilm, og sæt det i mikrobølgeovnen i 1 minut ved 900 watt. Rør pandanen i, dæk til med husholdningsfilm igen, og giv det yderligere et minut i mikrobølgeovnen.
Drys rigeligt med majsstivelse på bordet og kagerullen. Hæld mochi-dejen ud på bordet, og rul dejen ud.
Skær cirkler ud i den ønskede størrelse, og sæt dem til side.
Form runde kugler af isen med en isske. Kom dem på mochien, og form dem til runde kugler ved hjælp af husholdningsfilmen.
Server med det samme, eller sæt mochi-isen i fryseren, og nyd den senere.