Miso-brownies med røget saltkaramel
Oplev den perfekte kombination af umami-rige miso-brownies med røget saltkarameltopping.
Miso-brownies med røget saltkaramel
Oplev den perfekte kombination af umami-rige miso-brownies med røget saltkarameltopping.
Redskaber
Ingredienser
240 g mørk chokolade
260 g smør
2 spsk. misopasta
220 g strøsukker
4 æg
100 g mel
40 g kakaopulver
200 g farin
120 ml fløde
Trin for trin
Hak chokoladen, og læg den i en varmebestandig skål. Tilsæt 180 g smør og misopasta, og smelt det derefter helt over et vandbad.
Hæld strøsukker og æg i en skål til en køkkenmaskine med en fladpisker med fleksibel kant monteret, og bland, indtil blandingen er let og skummende. Tilsæt langsomt chokoladeblandingen, mens du blander. Sigt kakao og mel, og tilsæt dem gradvist til dejen. Bland, indtil det lige akkurat er iblandet.
Læg bagepapir i en 20 cm firkantet bageform. Hæld dejen i den. Bag i en forvarmet ovn i 20-25 minutter ved 175 °C. Lad brownierne køle helt af i formen.
Mens brownierne køler af, tilberedes den røgede saltkaramel. Smelt sukker på en pande ved middelhøj varme, indtil det bliver til en gylden væske. Tag af varmen. Tilsæt smør til karamellen, og omrør, indtil det er helt iblandet. Hæld fløden i, og rør videre, indtil karamellen er jævn. Tilsæt røget havsalt til karamellen, og smag til. Bland godt, og stil til side til afkøling.
Top brownierne med røget saltkaramel, og drys eventuelt en knivspids røget havsalt ovenpå for ekstra smag.