Mortadellasandwich med syltede grøntsager og specialsauce
Perfektion i en sandwich: sprødt brød, delikat mortadella, syrlige syltede grøntsager og specialsauce.
Mortadellasandwich med syltede grøntsager og specialsauce
Perfektion i en sandwich: sprødt brød, delikat mortadella, syrlige syltede grøntsager og specialsauce.
Redskaber
Ingredienser
6 miniagurker
3 rødløg
4 rødbeder, ristede, skrællede og afkølede
15 kviste frisk dild
3 tsk. salt
6 tsk. sennepsfrø
6 hvidløgsfed, pillede og i skiver
450 ml eddike
1,5 l vand
100 g mayonnaise
30 g ketchup
10 g dijonsennep
1/2 spsk. ahornsirup
1/2 tsk. røget paprika
1/8 tsk. salt
1/8 tsk. peber
6 ciabattabrød
25 g vårsalat
18 mortadellaskiver
Trin for trin
Lav de syltede grøntsager: Skyl agurkerne. Skær agurker og rødbeder i skiver. Skræl rødløgene, skær dem i halve, og skær dem i tynde skiver. Læg grøntsagerne i separate sylteglas. Fordel groft salt, sennepsfrø, frisk dild og hvidløgsskiver mellem de tre krukker. Bland eddike og vand i en kande. Fordel mellem glassene. Sæt i køleskabet i mindst 24 timer.
Tilsæt mayonnaise, ketchup, sennep, ahornsirup, røget paprika, salt og peber til skålen på den ledningsfri minihakker. Vej 50 g syltede agurker, og dup dem tørre. Kom dem i skålen. Bland ved hastighed 1, indtil ingredienserne lige er blandet sammen, og de syltede agurker er hakket.
Saml sandwichene: Start med et lag specialsauce, tilsæt salat, syltede rødbeder og agurker, et par skiver mortadella, syltede rødløg, og slut af med endnu et lag specialsauce.