Moscow mule shave ice
Et twist på den klassiske Moscow Mule, som er lige så stærk og sød, men dobbelt så forfriskende og serveret over shave ice.
Moscow mule shave ice
Et twist på den klassiske Moscow Mule, som er lige så stærk og sød, men dobbelt så forfriskende og serveret over shave ice.
Redskaber
Ingredienser
1050 ml vand
250 g sukker
2 limefrugter
4 cm ingefær
20 mynteblade
100 ml vodka
300 ml ingefærøl
Trin for trin
Lav isblokkene. Hæld 800 ml vand i plastikisformene, og frys dem i 12-24 timer.
Lav siruppen. Hæld de resterende 250 ml vand, strøsukker, saft fra 2 limefrugter, skal fra 1 limefrugt, juliennesnittet ingefær og mynteblade i en gryde. Bring blandingen i kog, sænk varmen, og lad det simre, indtil siruppen har samme konsistens som ahornsirup (ca. 30 minutter).
Filtrer med en si, og lad det køle helt af, inden siruppen hældes i en forseglet flaske. Opbevares i køleskabet.
Lad isblokkene hvile ved stuetemperatur, indtil isblokkenes ydersider har en pæn skinnende glans. Put isblokken i Shave Ice-tilbehøret fra KitchenAid, sæt hastigheden til 10, og riv isen i et serveringsglas.
Fordel vodkaen i 2 glas, og tilsæt halvdelen af ingefærøllen. Rør rundt med en gaffel.
Riv endnu en isblok ned i glasset. Fyld op med den resterende ingefærøl, indtil glasset er næsten fyldt. Stænk lidt sirup på toppen efter egen smag.
Pynt med en smule mynte, frisk lime og chilipeber.