Mousserende jordbærsorbet
Denne klassiske sommerkombination af champagne og jordbær bruser af solskind.
Mousserende jordbærsorbet
Denne klassiske sommerkombination af champagne og jordbær bruser af solskind.
Redskaber
Ingredienser
550 g jordbær, vaskede og nippede
2 spsk + 125 g sukker, adskilt
1/2 citronskal
2 spsk citronsaft
200 g druesukker
- salt
350 ml champagne eller prosecco
Trin for trin
Sæt KitchenAid-isskålen i fryseren i 24 timer.
Hæld jordbærrene, 2 spsk. sukker, citronskal og citronsaft i en blender, og blend på høj hastighed i 30 sekunder.
Monter pisketilbehøret på din KitchenAid-køkkenmaskine. Hæld jordbærpuréen i blandeskålen, og tilsæt det resterende sukker, druesukker og salt.
Indstil hastigheden til 4, og pisk blandingen sammen i ca. et minut. Skru derefter omrøringshastigheden ned, og tilsæt champagnen (eller prosecco), mens du rører, indtil det lige netop er sammenblandet.
Hæld blandingen i en skål, dæk den til med plastfolie, og afkøl i mindst to timer.
Når du er klar til at lave is, skal du tage isskålen ud af fryseren og låse den fast på køkkenmaskinen. Sæt omrøreren ned i skålen, og hæld lavendelcremen i skålen. Lås køkkenmaskinens hoved fast, indstil hastigheden til omrøring, og sæt timeren til 20 minutter.
Når sorbetten er omrørt, skal den tages ud af skålen med en ske og puttes i en lufttæt beholder, som skal fryses i seks til otte timer.