Nemt franskbrød
Nemt franskbrød
Redskaber
Ingredienser
550 g hvidt mel
10 g sukker
14 g tørgær
10 g salt
375 ml varmt vand (ca. 40 grader)
Trin for trin
Hæld vandet i skålen til KitchenAid-køkkenmaskinen med dejkrogen monteret. Tilsæt gær og sukker. Drej køkkenmaskinen til hastighed 1, og bland i 30 sekunder, indtil ingredienserne er opløst. Fastgør sigten og vægten til køkkenmaskinen. Drej køkkenmaskinen til hastighed 1, og sigt gradvist melet i skålen. Tilsæt salt. Fjern sigten og vægten fra køkkenmaskinen. Ælt ved hastighed 1 i 2 minutter. Fjern dejen fra krogen, og læg den tilbage i skålen. Drys toppen af dejen med lidt mel. Brug en hånd til at vende og dække dejen med mel. Dæk skålen med et rent viskestykke. Lad dejen hæve i 60 minutter.
Tag låget af skålen, fjern forsigtigt dejen og placer den på en overflade med mel. Dan en bold ved at samle den ene ende af dejen og strække den, og derefter folde den ind midt i dejen, som om du folder en kuvert. Fortsæt, indtil dejen danner et rundt brød. Vend dejen, placer forsigtigt hænderne på hver side af dejkuglen, og krum forsigtigt højre håndflade rundt om den højre side, mens du bruger venstre hånd til at rotere dejkuglen på overfladen. Dette udjævner dejen og gør den rund. Placer dejen i en hævekurv. Dæk med et rent viskestykke, og lad dejen hæve i 30 minutter.
Forvarm ovnen til 240 grader, mens dejen hæver for anden gang. Sæt en tom stegegryde i ovnen. Når stegegryden er varm, skal du tage den ud af ovnen.
Vend dejen fra hævekurven ud på et stykke bagepapir. Rids overfladen på brødet. Læg forsigtigt brødet i den varme stegegryde. Læg låget på, og bag brødet i 30 minutter. Tag låget af, og bag det i yderligere 10 minutter, indtil brødet er brunt og sprødt. Sæt brødet til afkøling, og lad det køle af, før du skærer det.