New York cheesecake
Klassisk New York cheesecake, der er cremet og ser helt fantastisk ud.
New York cheesecake
Klassisk New York cheesecake, der er cremet og ser helt fantastisk ud.
Redskaber
Ingredienser
110 g digestive-kiks
160 g strøsukker
60 g smeltet smør
600 g cream cheese
2 spsk mel
2/3 tsk vaniljeekstrakt
40 ml citronsaft
2 æg
140 ml creme fraiche
Trin for trin
Put digestive-kiks i foodprocessoren. Bland ved hastighed 2, indtil kiksene er ensartede i konsistens ligesom rasp. Tilsæt 1 spsk. sukker og smeltet smør, og bland i 1 minut ved hastighed 2, indtil det er godt blandet.
Beklæd bunden af en springform (23 cm) med et firkantet stykke bagepapir – sæt springformens sider fast på bunden (det overskydende papir stikker ud under bunden).
Tryk kikseblandingen ned i bunden af formen. Bages i 10 minutter ved 180 °C. Tag den ud af ovnen, og lad den køle lidt af.
Kom flødeost i skålen til køkkenmaskinen med fladpiskeren monteret. Indstil hastigheden til 2. Pisk flødeosten i 2 minutter. Tilsæt gradvist sukker, og fortsæt med at blande, indtil sukkeret er helt indarbejdet.
Tilsæt mel, vaniljeekstrakt og citronsaft, og pisk i et minut mere.
Udskift fladpiskeren med trådpiskeriset. Tilsæt 3 æg. Pisk i 2 minutter ved hastighed 2. Skrab et par gange for at sikre, at blandingen er så jævn som muligt.
Tilsæt creme fraiche, og fortsæt med at piske i endnu et minut.
Pensl siderne af formen med lidt smør, og beklæd dem med bagepapir. Hæld flødeosteblandingen i formen.
Bages i 15 minutter ved 180 °C. Sæt temperaturen ned på 110°C, og bag i 45 minutter. Sluk for ovnen, og lad cheesecaken køle af i ovnen i 2 timer.
Tip: Hæld creme fraiche blandet med sukker og citronsaft på cheesecaken.