Skip the navigation

New York cheesecake

KitchenAid-kok

Klassisk New York cheesecake, der er cremet og ser helt fantastisk ud.

Import-Recipe - Homemade New York Cheesecake

New York cheesecake

KitchenAid-kok

Klassisk New York cheesecake, der er cremet og ser helt fantastisk ud.

Redskaber

FoodProcessor
StandMixer
Prep
20min
Madlavning
1h
I alt
1h20
Servering
4
Sværhedsgrad
Mellem

Ingredienser

110 g digestive-kiks

160 g strøsukker

60 g smeltet smør

600 g cream cheese

2 spsk mel

2/3 tsk vaniljeekstrakt

40 ml citronsaft

2 æg

140 ml creme fraiche

Trin for trin

  1. Put digestive-kiks i foodprocessoren. Bland ved hastighed 2, indtil kiksene er ensartede i konsistens ligesom rasp. Tilsæt 1 spsk. sukker og smeltet smør, og bland i 1 minut ved hastighed 2, indtil det er godt blandet.

  2. Beklæd bunden af en springform (23 cm) med et firkantet stykke bagepapir – sæt springformens sider fast på bunden (det overskydende papir stikker ud under bunden).

  3. Tryk kikseblandingen ned i bunden af formen. Bages i 10 minutter ved 180 °C. Tag den ud af ovnen, og lad den køle lidt af.

  4. Kom flødeost i skålen til køkkenmaskinen med fladpiskeren monteret. Indstil hastigheden til 2. Pisk flødeosten i 2 minutter. Tilsæt gradvist sukker, og fortsæt med at blande, indtil sukkeret er helt indarbejdet.

  5. Tilsæt mel, vaniljeekstrakt og citronsaft, og pisk i et minut mere.

  6. Udskift fladpiskeren med trådpiskeriset. Tilsæt 3 æg. Pisk i 2 minutter ved hastighed 2. Skrab et par gange for at sikre, at blandingen er så jævn som muligt.

  7. Tilsæt creme fraiche, og fortsæt med at piske i endnu et minut.

  8. Pensl siderne af formen med lidt smør, og beklæd dem med bagepapir. Hæld flødeosteblandingen i formen.

  9. Bages i 15 minutter ved 180 °C. Sæt temperaturen ned på 110°C, og bag i 45 minutter. Sluk for ovnen, og lad cheesecaken køle af i ovnen i 2 timer.

  10. Tip: Hæld creme fraiche blandet med sukker og citronsaft på cheesecaken.