Olivenbrød
Nyd de rige olivensmage i dette brød, en lækker tilføjelse til ethvert måltid.
Olivenbrød
Nyd de rige olivensmage i dette brød, en lækker tilføjelse til ethvert måltid.
Redskaber
Ingredienser
450 g hvedemel
11 g gær
8 g salt
2 spsk. tørret oregano
120 g grønne oliven
300 ml varmt vand
Trin for trin
Sæt brødskålen på din KitchenAid-køkkenmaskine med dejkrogen monteret. Bland mel, tørgær, salt og tørret oregano. Begynd at blande ved hastighed 1. Tilsæt gradvist det varme vand, mens køkkenmaskinen stadig kører. Fortsæt med at ælte på hastighed 2 i fem minutter, indtil dejen bliver glat og elastisk. Hvis dejen virker for klistret, kan du tilføje lidt mere mel en spiseskefuld ad gangen.
Tilsæt de hakkede oliven til dejen, og ælt i yderligere 2-3 minutter, indtil de er jævnt fordelt over dejen.
Tag dejen af dejkrogen, og drys toppen af dejen med en smule mel. Brug en hånd til at vende og dække dejen i mel, og sæt derefter låget på skålen. Lad brødet hæve i 60 minutter.
Tag låget af skålen, fjern dejen og placer den på en overflade med rigeligt mel. Tryk forsigtigt ned på dejen for at frigøre eventuel luft. Form dejen ved at trække og folde kanterne mod midten. Vend dejen om, fold den med siden nedad. Placer forsigtigt hænderne på hver side af dejkuglen, og krum højre håndflade rundt om den højre side, mens du bruger venstre hånd til at rotere dejkuglen på overfladen. Dette udjævner dejen og gør den rund. Placer den på brødskålens låg med bagepapir, dæk til, og lad den hæve i yderligere 30 minutter.
Læg dejen på en melet overflade og tryk den forsigtigt ned for at frigøre luft. Form dejen til en kugle ved at trække og folde kanterne mod midten. Vend dejen, placer hænderne på hver side af dejkuglen, og krum forsigtigt højre håndflade rundt om den højre side, mens du bruger venstre hånd til at rotere dejkuglen på overfladen. Læg brødet på låget af brødskålen, drys med lidt mel og rids overfladen. Luk brødskålen, og placer den i en forvarmet ovn ved 230 °C. Bag i 35 minutter, og fjern derefter brødskålen, så brødet er blotlagt, og fortsæt bagningen i 15 minutter mere, eller indtil skorpen er dyb gyldenbrun. Placer på kølerist og lad det køle lidt af, før du skærer det.