Omvendt pære med honning og timian
De søde karamelpærer står i smuk kontrast til timianens skarphed i dette lækre nye take på en upside-down-kage. Prøv den af med en KitchenAid-køkkenmaskine.
Omvendt pære med honning og timian
De søde karamelpærer står i smuk kontrast til timianens skarphed i dette lækre nye take på en upside-down-kage. Prøv den af med en KitchenAid-køkkenmaskine.
Redskaber
Ingredienser
100 g lyst rørsukker
85 g honning (til karamelbasen)
85 g honning (til kagedejen)
55 g smør (til karamelbasen)
170 g smør (til kagedejen)
225 g flormelis
1 tsk vaniljeekstrakt
240 g hvidt mel
40 g finmalet majsmel
1 1/2 tsk bagepulver
1/2 tsk tvekulsurt natron
1 tsk salt
160 ml kærnemælk
3 store æg
Trin for trin
Forvarm ovnen til 180 °C. Placer et stort stykke sølvpapir på en bagerist på hylden under den, du vil bruge, for at opfange alt det boblende saft, mens kagen bliver bagt.
Lav karamelmassen. Smelt smørret i en kasserolle ved mellemhøj varme. Når det er smeltet, tilsættes rørsukkeret og honningen, og pisk forsigtigt, indtil sukkeret opløses. Lad blandingen koge op, sænk til jævn varme, og kog videre i et minut.
Fjern kasserollen fra varmen, pisk sammen, og fordel jævnt i en rund kageform på 22-24 cm. Læg pærerne på i et mønster efter din smag. Sæt til side.
Bland mel, majsmel, bagepulver, tvekulsurt natron og salt i en mellemstor skål. Sæt til side. Tag en anden mindre skål, og pisk kærnemælk, æg og honning sammen.
Hæld smørret i køkkenmaskineskålen, sæt fladpiskeren i køkkenmaskinen, og pisk smørret ved hastighed 6 i et minut. Skru hastigheden ned til 4, og hæld langsomt det stødte melis i. Når alt sukkeret er i, skal du øge hastigheden til hastighed 6 og piske i ca. 3 minutter, indtil blandingen er let og luftig. Tilsæt vanilje.
Sæt hastigheden på køkkenmaskinen ned til 2, og tilsæt skiftevis melblandingen og blandingen med kærnemælk til smørret og sukkeret i køkkenmaskineskålen – begynd og afslut med melblandingen. Pisk kun lige, til blandingen er rørt sammen efter hver tilsætning. Fordel dejen jævnt ud over pærerne.
Bag i ca. 50 minutter, eller indtil der ikke hænger noget fast på den tandstik, du trækker op fra midten. (Hvis kagen er brun på toppen, men ikke er gennembagt, kan du dække den let til med alufolie og bage den færdig.)
Tag kagen ud af ovnen, og lad den køle af på en bagerist i 5 minutter, inden kagen vendes om på et fad med kant (for at opsamle saften) og løsnes fra formen. Kan serveres varm eller afkølet.