Overnight-pizza
Lad denne pizzadej køle af, mens du sover, og forbered dig på at blive forbløffet over den gode smag og tekstur af dette overnight-mesterværk.
Overnight-pizza
Lad denne pizzadej køle af, mens du sover, og forbered dig på at blive forbløffet over den gode smag og tekstur af dette overnight-mesterværk.
Redskaber
Ingredienser
125 ml vand, stuetemperatur
2 spsk. olivenolie
235 g hvedemel
3 g tørgær
7 g salt
5 g farin
1 spsk. olivenolie til pensling
2 spsk. tomatsauce
30 g revet ost
6-8 snit mozzarella
Trin for trin
Denne opskrift giver 1 pizza.
Sæt dejskiven på din foodprocessor fra KitchenAid. Tilsæt lunkent vand og halvdelen af olivenolien i foodprocessorens kande. Tilsæt mel, gær, salt og sukker. Indstil KitchenAid-foodprocessoren til hastighed 1, og bland ingredienserne sammen. Drej til hastighed 2 for at ælte i ca. 5 minutter, indtil dejen bliver glat og elastisk. Tag dejen ud af foodprocessoren, og læg den i en skål smurt med olie, dæk den til med husholdningsfilm, og sæt den på køl i 24 timer.
Tag dejen ud af skålen, og læg den over på en melet overflade. Form til en bolle, dæk med et rent viskestykke, og lad den hvile i 30 minutter.
Tryk pizzadejen flad, og saml den op. Stræk dejen ud over olierede hænder, og træk forsigtigt udad med hver hånd, så du samtidig drejer forsigtigt rundt på pizzaen og strækker den ud. Tag nu fat i kanten af din cirkel, og lad resten af dejen hænge lige ned. Klem sammen på kanten af dejen, mens du roterer den i dine hænder. Når du roterer, skal dejen strække sig til en stor, tynd cirkel. Husk, at det kræver øvelse, så giv ikke op. Placer dejen på en bageplade med bagepapir.
Pensl overfladen af dejen med lidt olivenolie. Fordel tomatsaucen jævnt over dejen, men lad der være en kant til skorpen hele vejen rundt. Drys den revne ost over saucen efterfulgt af mozzarella i skiver. Kom pizzaen i en forvarmet ovn ved 240 °C, og bag i 9-10 minutter, eller indtil skorpen er gyldenbrun, og osten er smeltet.
Serveringstip: Server med rucola, prosciutto og mozzarella di Bufala.