Pain au lait
Pain au lait
Redskaber
Ingredienser
225 ml lunken mælk
35 g gær
500 g hvidt mel
2 æggeblommer
50 g strøsukker
10 g salt
80 g smør, stuetemperatur
Trin for trin
Rør mælk og gær sammen. Sæt til side i 10 minutter, indtil der kommer små bobler på overfladen.
Kom mel, æggeblommer, salt, sukker, smør og gær i brødskålen på køkkenmaskinen med dejkrogen monteret.
Bland ved hastighed 1, indtil der dannes en smidig, ensartet og klæbrig dej. Form til en kugle, læg tilbage i bageskålen, dæk med låget, og lad dejen hvile, indtil den er hævet til dobbelt størrelse.
Slå dejen ned, og del dejen i 14 lige store dele. Form hvert stykke dej, og læg det på en bageplade beklædt med bagepapir. Dæk med et fugtigt viskestykke, og lad den hæve i 15 minutter.
Slå hver bolle ned, og form den om til en kugle. Anbring dem på bagelåget, og lad dem hæve i 30 minutter.
Pensl brødene med æg (1 æggeblomme + 2 spsk. mælk), og bag i 10 minutter i en forvarmet ovn på 230 grader.