Skip the navigation

Pain au lait

KitchenAid-kok

Import-Recipe - Pain au lait

Pain au lait

KitchenAid-kok

Redskaber

StandMixer
BreadBowl
Prep
1h30
Madlavning
10min
I alt
1h40
Sværhedsgrad
Nemt

Ingredienser

225 ml lunken mælk

35 g gær

500 g hvidt mel

2 æggeblommer

50 g strøsukker

10 g salt

80 g smør, stuetemperatur

Trin for trin

  1. Rør mælk og gær sammen. Sæt til side i 10 minutter, indtil der kommer små bobler på overfladen.

  2. Kom mel, æggeblommer, salt, sukker, smør og gær i brødskålen på køkkenmaskinen med dejkrogen monteret.

  3. Bland ved hastighed 1, indtil der dannes en smidig, ensartet og klæbrig dej. Form til en kugle, læg tilbage i bageskålen, dæk med låget, og lad dejen hvile, indtil den er hævet til dobbelt størrelse.

  4. Slå dejen ned, og del dejen i 14 lige store dele. Form hvert stykke dej, og læg det på en bageplade beklædt med bagepapir. Dæk med et fugtigt viskestykke, og lad den hæve i 15 minutter.

  5. Slå hver bolle ned, og form den om til en kugle. Anbring dem på bagelåget, og lad dem hæve i 30 minutter.

  6. Pensl brødene med æg (1 æggeblomme + 2 spsk. mælk), og bag i 10 minutter i en forvarmet ovn på 230 grader.