Pain aux graines
Dette solide brød, der er fyldt med frø, er spækket med smag, men utroligt nemt at tilberede.
Pain aux graines
Dette solide brød, der er fyldt med frø, er spækket med smag, men utroligt nemt at tilberede.
Redskaber
Ingredienser
12 g gær
360 ml varmt vand 35 °C
350 g hvedemel
180 g fuldkornsmel
1,5 tsk. salt
50 g solsikkefrø
50 g hørfrø
50 g sesamfrø
50 g birkes
Trin for trin
Kom varmt vand og gær i en skål, og lad det stå i 10 minutter.
Tilsæt mel og salt i skålen på køkkenmaskinen med en dejkrog monteret. Sæt 1 spsk. blandede frø til side til at drysse brødet, og tilsæt resten til skålen.
Start med at blande ved hastighed 2, og tilsæt gærvandet. Ælt brødet ved hastighed 2 i 10 minutter. Læg bagepapir i en brødform. Hæld dejen i brødformen. Pensl toppen med lidt vand, og drys frøene over dejen. Dæk brødformen med et viskestykke, og lad brødet hæve et lunt sted i ca. 90 minutter.
Forvarm ovnen til 180 °C. Sæt en skål vand på den nederste rist for at hjælpe skorpen med at udvikle sig. Sæt brødformen i ovnen, og bag i ca. 40-45 minutter. Lad det køle af, før du skærer det i skiver og serverer.