Skip the navigation

Pain aux graines

KitchenAid-kok

Dette solide brød, der er fyldt med frø, er spækket med smag, men utroligt nemt at tilberede.

painauxgraines thumbnail

Pain aux graines

KitchenAid-kok

Dette solide brød, der er fyldt med frø, er spækket med smag, men utroligt nemt at tilberede.

Redskaber

StandMixer
Prep
25min
Hvile
1h30
Madlavning
45min
I alt
2h40
Servering
6
Sværhedsgrad
Nemt

Ingredienser

12 g gær

360 ml varmt vand 35 °C

350 g hvedemel

180 g fuldkornsmel

1,5 tsk. salt

50 g solsikkefrø

50 g hørfrø

50 g sesamfrø

50 g birkes

Trin for trin

  1. Kom varmt vand og gær i en skål, og lad det stå i 10 minutter.

  2. Tilsæt mel og salt i skålen på køkkenmaskinen med en dejkrog monteret. Sæt 1 spsk. blandede frø til side til at drysse brødet, og tilsæt resten til skålen.

  3. Start med at blande ved hastighed 2, og tilsæt gærvandet. Ælt brødet ved hastighed 2 i 10 minutter. Læg bagepapir i en brødform. Hæld dejen i brødformen. Pensl toppen med lidt vand, og drys frøene over dejen. Dæk brødformen med et viskestykke, og lad brødet hæve et lunt sted i ca. 90 minutter.

  4. Forvarm ovnen til 180 °C. Sæt en skål vand på den nederste rist for at hjælpe skorpen med at udvikle sig. Sæt brødformen i ovnen, og bag i ca. 40-45 minutter. Lad det køle af, før du skærer det i skiver og serverer.