Pandekager med citronkærnemælk
Disse lette og luftige pandekager med citron bliver helt sikkert en klassiker søndag morgen.
Pandekager med citronkærnemælk
Disse lette og luftige pandekager med citron bliver helt sikkert en klassiker søndag morgen.
Redskaber
Ingredienser
180 g hvidt mel
35 g stødt melis
1 tsk. bagepulver
1/2 tsk. natron
1/4 tsk. fint havsalt
1/4 tsk. muskatnød
320 ml kærnemælk, stuetemperatur
2 hele æg, stuetemperatur
55 g usaltet smør, smeltet
1 tsk. ren vaniljeekstrakt
1 spsk. citronskal
2 æggehvider
55 g usaltet smør
Trin for trin
Tilsæt mel, sukker, bagepulver, natron, salt og muskatnød i en stor skål. Sæt turbopiskerisene på håndmixeren. Sænk piskerisene ned i de tørre ingredienser, og drej til hastighed 2. Bland, indtil det kombineres, ca. 10 sekunder. Sluk køkkenmaskinen.
Tilsæt kærnemælk, hele æg, smeltet smør, vanilje og citronskræl til de tørre ingredienser. Sæt skålen på køkkenmaskinen igen. Sæt til hastighed 2, og blend, indtil dejen er ensartet uden klumper, ca. 30 sekunder. Sluk for køkkenmaskinen, og fjern turbopiskerisene.
Tilsæt æggehviderne i en mellemstor skål. Monter piskeriset på håndmixeren. Sænk piskeriset ned i æggene, og drej køkkenmaskinen til hastighed 7. Pisk i 1 minut, eller indtil der dannes bløde toppe. Sluk køkkenmaskinen.
Brug en dejskraber til forsigtigt at folde æggehviderne sammen i pandekagedejen, indtil de netop er blandet sammen. Pas på ikke at blande dejen for meget; der skal være nogle klumper af æggehvide!
Sæt dejen i køleskabet i 10 minutter. Mens dejen hviler, forvarmes en kogeplade – enten en elektrisk stegeplade indstillet til 160 °C, eller en stor støbejernspande på mellem-lav varme. Tilsæt en spiseskefuld smør, og lad det smelte på panden.
Hæld dejen i cirkler på panden. Steg i ca. 3 minutter, indtil dejen er jævnt brunet på bunden, og der kommer bobler på overfladen. Vend pandekagerne, og fortsæt tilberedningen, indtil de er gyldenbrune på den anden side, yderligere 1,5-2 minutter. Tag de færdige pandekager af panden, og tilbered den resterende dej med mere smør efter behov for at smøre panden.
Tip: Servér med ahornsirup, frisk frugt eller citroncreme.