Pandekager med hasselnøddefyld
Disse pandekager med hasselnøddefyld er den ultimative nydelse.
Pandekager med hasselnøddefyld
Disse pandekager med hasselnøddefyld er den ultimative nydelse.
Redskaber
Ingredienser
90 g hasselnødder
4 spsk neutral olie
1/4 tsk salt
1/2 spsk flormelis
175 g smeltet mælkechokolade
1/2 tsk kakaopulver
120 g hvidt mel
1,5 tsk bagepulver
2 tsk strøsukker
1/8 tsk salt
1/2 æg
120 ml mælk
2 spsk smør til panden
Trin for trin
Læg hasselnødderne på en bageplade, og rist dem i 10 minutter ved 200 °C i en forvarmet ovn.
Lad dem køle af, og smid de løse skaller ud.
Kom hasselnødderne i kanden på KitchenAid K400-blenderen, og blend ved hastighed 5, indtil nødderne bliver til en creme. Skrab ned langs siden for at sikre, at alle nødder bliver blendet.
Tilsæt olie, salt og flormelis. Blend ved hastighed 5 i 2 minutter.
Tilsæt den smeltede chokolade, og blend ved hastighed 5, indtil blandingen er helt jævn. Tilsæt derefter kakaopulveret, og blend det godt sammen.
Kom hasselnøddecremen i en sprøjtepose med et rundt mundstykke i mellemstørrelse, og lad den køle af.
Tilsæt mel, bagepulver, strøsukker, salt, æg og mælk i skålen til køkkenmaskinen med trådpiskeriset monteret. Bland ved hastighed 4, indtil der dannes en ensartet og tyk dej.
Varm noget smør op i en pandekagepande ved mellemhøj varme.
Kom en halv suppeske pandekagedej på panden. Bag i 90 sekunder, indtil pandekagen er bagt halvvejs igennem.
Sprøjt noget af hasselnøddecremen ud midt på pandekagen. Dæk cremen med lidt mere pandekagedej.
Vend pandekagen, og bag i 3 minutter, eller indtil begge sider er gyldne.