Skip the navigation

Panzanella-salat med fennikel, tomat, agurk og brød

KitchenAid-kok

Panzanella blev i virkeligheden opfundet som en resteopskrift, men den blev hurtigt en klassiker i det toscanske køkken, hvor tørt brød bliver til den lækreste vegetariske salat.

Import-Recipe - Fennel, tomato, cucumber bread salad

Panzanella-salat med fennikel, tomat, agurk og brød

KitchenAid-kok

Panzanella blev i virkeligheden opfundet som en resteopskrift, men den blev hurtigt en klassiker i det toscanske køkken, hvor tørt brød bliver til den lækreste vegetariske salat.

Redskaber

StandMixer
FoodProcessorAttachment
Prep
25min
Madlavning
30min
I alt
55min
Servering
2
Sværhedsgrad
Nemt

Ingredienser

200 g tomater velegnede til salat

1/2 agurk

1/2 fennikel

50 g basilikumblade

100 g brød i skiver

4 spsk ekstra jomfruolivenolie

4 spsk lys vineddike

- salt

- frikkværnet peber

Trin for trin

  1. Skær brødskiverne i store tern (2,5 cm) og tør dem i en varmluftovn i en halv time ved 120°C.

  2. Vask fennikel, tomat og agurk grundigt og skær dem i større stykker, som kan gå i røret på foodprocessortilbehøret.

  3. Montér foodpressortilbehøret på KitchenAid mikseren med den ternskiven og bladet isat. Sæt en skål under tilbehøret.

  4. Indstil mikseren på hastighed 3 og kom grøntsagsstykkerne i ét efter ét. Tryk forsigtigt med madskubberen.

  5. Kom 4 spsk. olie, 4 spsk. vineddike, 1/2 tsk. salt og friskkværnet sort peber i en mellemstor skål. Pisk det med en gaffel til saltet er opløst.

  6. Kom brødternene i skålet med grøntsagsternene sammen med basilikumbladene og dryp dressingen over under omrøring. Lad salaten trække i mindst 15 minutter før servering.

  7. Små mozzarellastykker og 1 spsk. kapers kan sætte prikken over i'et på denne overraskende friske salat.