Panzanella-salat med fennikel, tomat, agurk og brød
Panzanella blev i virkeligheden opfundet som en resteopskrift, men den blev hurtigt en klassiker i det toscanske køkken, hvor tørt brød bliver til den lækreste vegetariske salat.
Panzanella-salat med fennikel, tomat, agurk og brød
Panzanella blev i virkeligheden opfundet som en resteopskrift, men den blev hurtigt en klassiker i det toscanske køkken, hvor tørt brød bliver til den lækreste vegetariske salat.
Redskaber
Ingredienser
200 g tomater velegnede til salat
1/2 agurk
1/2 fennikel
50 g basilikumblade
100 g brød i skiver
4 spsk ekstra jomfruolivenolie
4 spsk lys vineddike
- salt
- frikkværnet peber
Trin for trin
Skær brødskiverne i store tern (2,5 cm) og tør dem i en varmluftovn i en halv time ved 120°C.
Vask fennikel, tomat og agurk grundigt og skær dem i større stykker, som kan gå i røret på foodprocessortilbehøret.
Montér foodpressortilbehøret på KitchenAid mikseren med den ternskiven og bladet isat. Sæt en skål under tilbehøret.
Indstil mikseren på hastighed 3 og kom grøntsagsstykkerne i ét efter ét. Tryk forsigtigt med madskubberen.
Kom 4 spsk. olie, 4 spsk. vineddike, 1/2 tsk. salt og friskkværnet sort peber i en mellemstor skål. Pisk det med en gaffel til saltet er opløst.
Kom brødternene i skålet med grøntsagsternene sammen med basilikumbladene og dryp dressingen over under omrøring. Lad salaten trække i mindst 15 minutter før servering.
Små mozzarellastykker og 1 spsk. kapers kan sætte prikken over i'et på denne overraskende friske salat.