Pasta med brunet smør
Tagliatelle med brunet smør er håndlavet pasta med en fyldig, nøddebrun smørsauce med frisk salvie, parmesan og citron – det perfekte luksusmåltid.
Pasta med brunet smør
Tagliatelle med brunet smør er håndlavet pasta med en fyldig, nøddebrun smørsauce med frisk salvie, parmesan og citron – det perfekte luksusmåltid.
Redskaber
Ingredienser
300 g mel, tipo 00
3 æg
1/2 tsk. salt
30 ml olivenolie
100 g smør
1 citron
4 salvie
25 g Parmesanost
1/2 tsk. sort peber
Trin for trin
Kom mel, æg, salt og olivenolie i køkkenmaskinens skål med det flade piskeris monteret. Bland ved hastighed 2, indtil dejen begynder at samle sig. Fjern det flade piskeris, og sæt dejkrogen på. Bland ved hastighed 2 i 4 minutter, indtil der dannes en smidig dej. Pak den ind i folie, og lad den hvile i køleskabet i 15 minutter.
Skær dejen i 4 ens stykker. Sæt pastapladevalsen på køkkenmaskinen. Tag en del af dejen og tryk den flad. Juster valseindstillingen til 1. Drej køkkenmaskinen til hastighed 4, og før dejen ind i valserne. Fold dejen, og rul igen. Gentag dette trin to gange. Juster valserne til indstilling 2, derefter 3 og derefter 4, indtil du har et langt stykke dej. Sæt tagliatelle-skæreren på. Før dejen gennem skæreren, og løft den fang den forsigtigt. Kog den friske pasta i 3-4 minutter i meget saltet kogende vand, indtil pastaen er al dente. Før du hælder vandet fra, skal du gemme ca. 450 ml af pastavandet til saucen.
Smelt halvdelen af smørret ved mellemhøj varme. Tilsæt citronskiver og salvie, og steg det, indtil det er brunt, og læg derefter citronen på en tallerken. Tilsæt 350 ml pastavand til smørret, og pisk, indtil det er blandet sammen. Tilsæt det resterende smør ét stykke ad gangen, og pisk, indtil det er cremet. Kom den kogte pasta i saucen, og drys osten over. Kog videre, indtil pastaen er mør, og saucen er blevet tykkere. Tilsæt lidt ekstra pastavand for at gøre saucen mere flydende. Kværn sort peber over.