Skip the navigation

Ravioli til valentinsdag

KitchenAid-kok

Gør valentinsdag ekstra romantisk med hjemmelavet, hjerteformet ravioli, som er fremstillet af pink pastadej med rødbede og fyldt med en enkel ricottablanding med citron. Det er en festlig og velsmagende måde at dele et særligt måltid på.

Valentina Pasta.JPG

Ravioli til valentinsdag

KitchenAid-kok

Gør valentinsdag ekstra romantisk med hjemmelavet, hjerteformet ravioli, som er fremstillet af pink pastadej med rødbede og fyldt med en enkel ricottablanding med citron. Det er en festlig og velsmagende måde at dele et særligt måltid på.

Redskaber

StandMixer
PastaRoller
Prep
30min
Hvile
30min
Madlavning
3min
I alt
1h3
Servering
6
Sværhedsgrad
Mellem

Ingredienser

280 g mel, tipo 00

2 æg

50 ml rødbedesaft

1/2 tsk. salt

200 g ricotta

25 g Parmesanost, revet

1/2 tsk. sort peber

1/4 tsk. salt

1/2 citron

for garnish salvie

Trin for trin

  1. Tilsæt mel, æg, rødbedesaft og 1/4 tsk. salt i køkkenmaskinens skål med fladpiskeren monteret. Bland ved hastighed 1, indtil dejen begynder at samle sig. Monter dejkrogen, og ælt dejen i 4 minutter ved hastighed 2. Tilsæt lidt mere mel eller saft, hvis dejen er for klistret eller tør. Pak den ind i film, og lad den hvile i køleskabet i 30 minutter.

  2. Sæt pastapladevalse-tilbehøret på køkkenmaskinen, og drej køkkenmaskinen til hastighed 2. Før den udjævnede dej ned i valsen for at ælte den. Fold dejen i halve, og rul igen. Gentag, indtil dejen er glat og smidig, og dækker valsens bredde. Strø lidt mel over pastaen, mens den rulles. Juster tykkelsen, og gentag dette trin, indtil du har nået valseindstilling 5.

  3. Bland ricotta, parmesanost, resten af saltet, peber og skal fra en halv citron, indtil blandingen er jævn. Hæld blandingen i en sprøjtepose med mellemstor sprøjtespids. Brug en kageudstikker til at lave hjerteforme af den udrullede pastadej. Læg en klat ricottafyld på halvdelen af hjerterne, og brug en bagepensel til at fugte pastaens kant en smule. Læg et andet hjerteformet stykke pasta ovenpå, og brug fingrene til at lukke og forsegle raviolien.

  4. Kog raviolierne i meget saltet vand, indtil de begynder at flyde ovenpå. Dette tager ca. 3 minutter. Server med olivenolie og lidt ekstra parmesanost, og pynt med enkelte salvieblade.