Pasteis de nata
Denne kagespecialitet fra Portugal har en sprød butterdejsskorpe og sødt cremefyld.
Pasteis de nata
Denne kagespecialitet fra Portugal har en sprød butterdejsskorpe og sødt cremefyld.
Redskaber
Ingredienser
240 ml vand
340 g strøsukker
1 tsk stødt kanel
60 g hvidt mel
500 ml mælk
8 æggeblommer
300 g butterdej
Trin for trin
Denne opskrift giver 12 pasteis de nata.
Tilsæt vand, strøsukker, kanel og skræl fra 1 citron til en lille kasserolle. Lad det simre i 15 minutter. Si og sæt skålen til side.
Tilsæt mel og 100 ml mælk til en lille kasserolle, og pisk konstant ved medium varme. Vent, indtil blandingen er fortykket, før du tilsætter mere mælk. Gentag dette, indtil al mælken er indarbejdet.
Hæld den fortykkede mælkeblanding i skålen på en køkkenmaskine med piskeris monteret. Bland ved hastighed 1, og hæld langsomt kanelsirup og æggeblommer i.
Rul butterdejen ud i et rektangel, og rul den op i en pølse. Skær i 12 skiver.
Brug fingrene til at trykke dejen ned i en muffinform. Fyld hver dej 3/4 med creme.
Bag dine pasteis i 15 minutter ved 250 °C, indtil skorpen er gyldenbrun og fyldet sidder fast på siderne, men midten stadig er lidt elastisk.