Skip the navigation

Pasteis de nata

KitchenAid-kok

Denne kagespecialitet fra Portugal har en sprød butterdejsskorpe og sødt cremefyld.

pasteisdenata_thumbnail.jpg

Pasteis de nata

KitchenAid-kok

Denne kagespecialitet fra Portugal har en sprød butterdejsskorpe og sødt cremefyld.

Redskaber

StandMixer
Prep
30min
Madlavning
15min
I alt
45min
Servering
6
Sværhedsgrad
Mellem

Ingredienser

240 ml vand

340 g strøsukker

1 tsk stødt kanel

60 g hvidt mel

500 ml mælk

8 æggeblommer

300 g butterdej

Trin for trin

  1. Denne opskrift giver 12 pasteis de nata.

  2. Tilsæt vand, strøsukker, kanel og skræl fra 1 citron til en lille kasserolle. Lad det simre i 15 minutter. Si og sæt skålen til side.

  3. Tilsæt mel og 100 ml mælk til en lille kasserolle, og pisk konstant ved medium varme. Vent, indtil blandingen er fortykket, før du tilsætter mere mælk. Gentag dette, indtil al mælken er indarbejdet.

  4. Hæld den fortykkede mælkeblanding i skålen på en køkkenmaskine med piskeris monteret. Bland ved hastighed 1, og hæld langsomt kanelsirup og æggeblommer i.

  5. Rul butterdejen ud i et rektangel, og rul den op i en pølse. Skær i 12 skiver.

  6. Brug fingrene til at trykke dejen ned i en muffinform. Fyld hver dej 3/4 med creme.

  7. Bag dine pasteis i 15 minutter ved 250 °C, indtil skorpen er gyldenbrun og fyldet sidder fast på siderne, men midten stadig er lidt elastisk.