Perfekt pizzadej
Den eneste opskrift på pizzadej til at lave den helt tynde italienske bund, som du nogensinde får brug for.
Perfekt pizzadej
Den eneste opskrift på pizzadej til at lave den helt tynde italienske bund, som du nogensinde får brug for.
Redskaber
Ingredienser
500 g hvidt mel
3 spsk olivenolie
3,5 g gær
1 tsk sukker
3/4 tsk salt
300 ml lunkent vand
200 g mozzarella (med lavt fugtindhold)
150 g tomatsauce
10 blade basilikum
Trin for trin
Hæld varmt vand i skålen til køkkenmaskinen. Drys gæren ned i vandet. Bland med en gaffel, indtil gæren er opløst og skummende.
Fastgør dejkrogen til køkkenmaskinen. Kom resten af ingredienserne i skålen. Bland i 1 minut ved hastighed 2, indtil der dannes klæbrig dej.
Indstil til hastighed 2, og ælt i 8 minutter. Dejen skal være glat og svampet. Kom dejen over på en melet overflade. Del dejen i 2 lige store dele.
Form hvert stykke til en bolle ved forsigtigt at skubbe midten op og klemme bunden af. Læg den på en melet overflade, og dup med lidt olivenolie. Dæk med et fugtigt viskestykke, og lad dejen hæve i 45 minutter.
Saml dejen op, og læg den forsigtigt hen over knoerne på begge hænder. Drej dejen, så tyngdekraften strækker den til en cirkel. Stræk dejen længere ud på bordpladen, og tryk kanterne ud med fingerspidserne, så der er en kant på 1 cm.
Fordel tomatsauce ud til kanten, og pensl kanten af pizzaen med lidt olivenolie. Bag ved 200 °C i 10 minutter. Top pizzaen med mozzarella og basilikum, og bag den igen i yderligere 10 minutter.