Pisket briedip med karamelliserede løg
Brug din køkkenmaskine til at trylle din brie om til en lækker dip. Pynt med søde og salte karamelliserede løg, så du får den perfekte appetitvækker til sæsonen.
Pisket briedip med karamelliserede løg
Brug din køkkenmaskine til at trylle din brie om til en lækker dip. Pynt med søde og salte karamelliserede løg, så du får den perfekte appetitvækker til sæsonen.
Redskaber
Ingredienser
6 perleløg
30 g smør
1 spsk. brun farin
1/2 tsk. sort peber
1/2 tsk. salt
20 ml balsamicoeddike
20 ml vand
2 kviste timian
500 g brie (uden skorpe)
1,5 spsk. honning
Trin for trin
Skræl og halver perleløgene. Smelt smørret over mellemhøj varme, og læg løgene i gryden, med den snittede side vendt ned. Steg i 10 minutter, og rør rundt med et par minutters mellemrum.
Drys sukkeret over løgene, og tilbered i 3 minutter. Tilsæt sort peber, salt, balsamicoeddike og vand. Skru ned for varmen, og steg i 20 minutter. Tilsæt timian, når løgene er karamelliserede.
Fjern skorpen fra osten for at lave dippen. Sørg for, at osten er kold, så det er lettere. Når du har fjernet skorpen, skal du lade brien stå ude, indtil den opnår stuetemperatur.
Tilsæt ost og honning i køkkenmaskinens skål med det flade piskeris monteret. Øg langsomt til hastighed 8, og pisk, indtil brien bliver jævn, smørbar, og lysere i farven.
Hæld den piskede brie i en serveringsskål, og pynt med de varme karamelliserede løg. Server med brød eller crudités.