Pistaciepesto
En smaragdgrøn, nøddeagtig sauce, der primært er lavet af pistacienødder og persille, præget af livlige citrustoner og fyldig parmesanost.
Pistaciepesto
En smaragdgrøn, nøddeagtig sauce, der primært er lavet af pistacienødder og persille, præget af livlige citrustoner og fyldig parmesanost.
Redskaber
Ingredienser
150 g rå pistacienødder uden skal
35 g persilleblade
2 hvidløgsfed
1 tsk. fint havsalt
1 tsk. friskkværnet peber
180 ml ekstra jomfruolivenolie
3 spsk. friskpresset citronsaft
60 g parmesanost, fintrevet
Trin for trin
Hæld pistacienødderne i blenderen, og blend i ca. 10 sekunder, indtil konsistensen minder om groft sand.
Tilsæt persilleblade og møre stilke, hvidløgsfed, salt, peber, citronsaft, parmesanost og olivenolie. Blend ved hastighed 2, indtil pestoen er emulgeret, ca. 20 sekunder. Hæld blandingen i en serveringsskål, så den kan bruges med det samme, eller i en beholder med et tætsluttende låg for at opbevare den, indtil den er klar til at blive serveret.
Tip: Tag pestoen ud af køleskabet 30 minutter før servering. Pestoen kan opbevares på køl i op til en uge eller fryses ned i op til 1 måned.