Pizza bianca
Den bedste hvide pizza, du nogensinde kommer til at lave.
Pizza bianca
Den bedste hvide pizza, du nogensinde kommer til at lave.
Redskaber
Ingredienser
450 g meltype 00
50 g semuljemel (semolina)
3 spsk olivenolie
6 g gær
1 tsk sukker
3/4 tsk salt
300 ml lunkent vand
240 g ricotta
200 g revet mozzarella
50 g revet parmesanost
75 g parmaskinke
25 g rucola
Trin for trin
Kom gær i en skål til køkkenmaskinen. Hæld lunkent vand over det. Bland med en gaffel, indtil gæren er opløst og skummende.
Kom mel, semulje, sukker, salt og olivenolie i skålen.
Fastgør dejkrogen til køkkenmaskinen.
Bland i 1 minut ved hastighed 2, indtil der dannes klæbrig dej.
Ælt ved hastighed 2 i yderligere 8 minutter. Dejen skal være glat og svampet.
Kom dejen over på en melet overflade. Del dejen i 2 lige store dele.
Form hvert stykke til en kugle ved forsigtigt at skubbe midten op og klemme bunden af.
Læg den på en melet overflade, og dup med lidt olivenolie.
Dæk med et fugtigt viskestykke, og lad dejen hæve i 45 minutter.
Saml dejen op, og læg den forsigtigt hen over knoerne på begge hænder. Drej dejen, så tyngdekraften strækker den til en cirkel. Stræk dejen længere ud på bordpladen, og tryk kanterne ud med fingerspidserne, så der er en kant på 1 cm.
Kom ricotta, parmesanost og halvdelen af den revne mozzarella i en lille skål til køkkenmaskinen.
Fastgør fladpiskeren. Bland ved hastighed 1 i 30 sekunder.
Spred osteblandingen ud til kanten af pizzaen.
Tilføj parmaskinke. Afslut med den resterende revne mozzarella.
Pensl kanten af pizzaen med lidt olivenolie. Bages ved 200 °C i 15-20 minutter.
Pynt med rucola, og servér med det samme.