Skip the navigation

Pizza bianca

KitchenAid-kok

Den bedste hvide pizza, du nogensinde kommer til at lave.

Import-Recipe - Pizza bianca

Pizza bianca

KitchenAid-kok

Den bedste hvide pizza, du nogensinde kommer til at lave.

Redskaber

StandMixer
Prep
1h15
Madlavning
20min
I alt
1h35
Servering
6
Sværhedsgrad
Mellem

Ingredienser

450 g meltype 00

50 g semuljemel (semolina)

3 spsk olivenolie

6 g gær

1 tsk sukker

3/4 tsk salt

300 ml lunkent vand

240 g ricotta

200 g revet mozzarella

50 g revet parmesanost

75 g parmaskinke

25 g rucola

Trin for trin

  1. Kom gær i en skål til køkkenmaskinen. Hæld lunkent vand over det. Bland med en gaffel, indtil gæren er opløst og skummende.

  2. Kom mel, semulje, sukker, salt og olivenolie i skålen.

  3. Fastgør dejkrogen til køkkenmaskinen.

  4. Bland i 1 minut ved hastighed 2, indtil der dannes klæbrig dej.

  5. Ælt ved hastighed 2 i yderligere 8 minutter. Dejen skal være glat og svampet.

  6. Kom dejen over på en melet overflade. Del dejen i 2 lige store dele.

  7. Form hvert stykke til en kugle ved forsigtigt at skubbe midten op og klemme bunden af.

  8. Læg den på en melet overflade, og dup med lidt olivenolie.

  9. Dæk med et fugtigt viskestykke, og lad dejen hæve i 45 minutter.

  10. Saml dejen op, og læg den forsigtigt hen over knoerne på begge hænder. Drej dejen, så tyngdekraften strækker den til en cirkel. Stræk dejen længere ud på bordpladen, og tryk kanterne ud med fingerspidserne, så der er en kant på 1 cm. 

  11. Kom ricotta, parmesanost og halvdelen af den revne mozzarella i en lille skål til køkkenmaskinen.

  12. Fastgør fladpiskeren. Bland ved hastighed 1 i 30 sekunder.

  13. Spred osteblandingen ud til kanten af pizzaen.

  14. Tilføj parmaskinke. Afslut med den resterende revne mozzarella.

  15. Pensl kanten af pizzaen med lidt olivenolie. Bages ved 200 °C i 15-20 minutter.

  16. Pynt med rucola, og servér med det samme.