Rød fløjlskage
Flot, rød fløjlskage med nem cream cheese-glasur.
Rød fløjlskage
Flot, rød fløjlskage med nem cream cheese-glasur.
Redskaber
Ingredienser
180 g mel
25 g kakaopulver
1/4 tsk salt
36 ml kærnemælk
3 tsp rød frugtfarve (gel)
185+75 g + til glasur usaltet smør
200 g lyst rørsukker
3 æg
1 tsk æbleeddike
1/2 tsp natron
120 g cream cheese
450 g flormelis
Trin for trin
Kom smør og sukker i køkkenmaskineskålen. Drej hastigheden til 6, og pisk, indtil blandingen er let og luftig.
Tilsæt æggene, og fortsæt med at piske ved hastighed 6.
Tilsæt frugtfarven til kærnemælken, og bland. Hæld det i skålen.
Bland mel, natron, salt og kakaopulver i en anden skål.
Hæld halvdelen af de tørre ingredienser og æblecidereddike i skålen med våde ingredienser, og bland ved hastighed 2 i 30 sekunder. Tilsæt resten af de tørre ingredienser, og fortsæt med at blande i endnu et minut ved hastighed 2.
Hæld kagedejen ned i en 24 cm kageform, og bag den i 35 minutter ved 170 °C.
Kom smør og cream cheese i køkkenmaskinens skål for at lave glasuren. Sæt fladpiskeren på, og bland i et minut ved hastighed 8. Sæt sigtetilbehøret på, skift hastigheden til 4, og hæld flormelissen i skålen.
Skær kagen på langs i midten.
Læg 1 kagelag på kagestativet eller serveringsfadet. Dæk det jævnt med glasur. Læg det andet lag kage ovenpå, og fordel resten af glasuren over hele toppen.