Skip the navigation

Rød fløjlskage

KitchenAid-kok

Flot, rød fløjlskage med nem cream cheese-glasur.

Import-Recipe - Red velvet cake

Rød fløjlskage

KitchenAid-kok

Flot, rød fløjlskage med nem cream cheese-glasur.

Redskaber

StandMixer
Prep
20min
Madlavning
35min
I alt
55min
Servering
6
Sværhedsgrad
Mellem

Ingredienser

180 g mel

25 g kakaopulver

1/4 tsk salt

36 ml kærnemælk

3 tsp rød frugtfarve (gel)

185+75 g + til glasur usaltet smør

200 g lyst rørsukker

3 æg

1 tsk æbleeddike

1/2 tsp natron

120 g cream cheese

450 g flormelis

Trin for trin

  1. Kom smør og sukker i køkkenmaskineskålen. Drej hastigheden til 6, og pisk, indtil blandingen er let og luftig.

  2. Tilsæt æggene, og fortsæt med at piske ved hastighed 6.

  3. Tilsæt frugtfarven til kærnemælken, og bland. Hæld det i skålen.

  4. Bland mel, natron, salt og kakaopulver i en anden skål.

  5. Hæld halvdelen af de tørre ingredienser og æblecidereddike i skålen med våde ingredienser, og bland ved hastighed 2 i 30 sekunder. Tilsæt resten af de tørre ingredienser, og fortsæt med at blande i endnu et minut ved hastighed 2.

  6. Hæld kagedejen ned i en 24 cm kageform, og bag den i 35 minutter ved 170 °C.

  7. Kom smør og cream cheese i køkkenmaskinens skål for at lave glasuren. Sæt fladpiskeren på, og bland i et minut ved hastighed 8. Sæt sigtetilbehøret på, skift hastigheden til 4, og hæld flormelissen i skålen.

  8. Skær kagen på langs i midten.

  9. Læg 1 kagelag på kagestativet eller serveringsfadet. Dæk det jævnt med glasur. Læg det andet lag kage ovenpå, og fordel resten af glasuren over hele toppen.