Rosenformede gyoza-dumplings
Dumplings til middag? Lav en buket af rosenformede gyoza. Opskriften er inspireret af Blossom, vores nye køkkenmaskine i Design-serien.
Rosenformede gyoza-dumplings
Dumplings til middag? Lav en buket af rosenformede gyoza. Opskriften er inspireret af Blossom, vores nye køkkenmaskine i Design-serien.
Redskaber
Ingredienser
350 g hvidt mel, og mere efter behov
180 ml varmt vand
140 g kål, hakket, saltet og drænet
7 g salt
400 g udbenet svinebov i tern
1 spsk finthakket ingefær
1 spsk finthakket hvidløg
2 spsk hakket purløg eller den grønne del af forårsløg
2 spsk sojasauce
1/4 spsk ristede sesamfrø-olie
- Majsstivelse til at drysse med
- Smagsneutral olie (f.eks. vegetabilsk olie eller rapsolie) til stegning
10 ml sojasauce
5 ml riseddike
2 tsk brun farin
2 tsk valgfrit: Kinesisk chili-olie
Trin for trin
Hak kålen fint, eller brug en foodprocessor til at lave stykker i konfettistørrelse. Undgå overbehandling, der skal kun et par pulseringer til. Overfør til en si, der er placeret over en stor skål. Drys ¼ tsk salt på den hakkede kål, og bland let. Lad det hvile i 20 minutter. Tryk let på kålen for at presse så meget vand ud som muligt.
Hak svinebov med KitchenAid-køkkenmaskinen med kødhakkertilbehør. Den mellemstore skive fungerer bedst til dette.
Bland drænet kål, hakket svinekød, ingefær, hvidløg, purløg, sojasauce, sesamolie og den resterende ene tsk. (6 g) salt i en stor skål, og bland grundigt, indtil alt er jævnt fordelt.
Sæt fyldet i køleskabet til marinering, indtil du har brug for det.
Gør alt dit værktøj klar. Du skal bruge en bageplade, der er let overdrysset med majsstivelse, et fugtigt viskestykke til at dække dejpakkerne, en let overdrysset arbejdsoverflade til at skære dej på, en 10 cm udstikker og en plastikpose til rester.
Kom mel og salt i køkkenmaskinens skål. Tilsæt kogende varmt vand til melet. Sæt skålen på køkkenmaskinen med dejkrogen monteret.
Start ved hastighed 1 for at indarbejde tørt mel. Sæt hastigheden til 3, og ælt i 5 til 8 minutter. Stop køkkenmaskinen, og skrab eventuelt tørt mel på skålens sider ned med en gummispatel. Dejen skal være let klæbrig, men ikke klistret, og den vil ikke se helt jævn ud endnu. Sørg for, at dejen er afkølet nok til at kunne håndteres, og fjern den derefter.
Ælt med hånden og lav en jævn skive. Knib alle samlinger af. Indpak i plastfilm, og sæt i køleskabet. Lad det stå i mindst 30 minutter eller op til 1 time.
Fastgør pastapladevalsen til køkkenmaskinen.
Del dejen i fire dele, og opbevar den i plastfilm, indtil den er klar til brug. Klem én portion dej, så den lige nøjagtig kan komme ind i den tykkeste indstilling nr. 1 på pastapladevalsen. Før dejen gennem stadig tyndere indstillinger, indtil du når nr. 8.
Læg dejarket på en overflade, der er let drysset med majsstivelse. Brug en 10 cm rund udstikker til at udskære dejpakkerne så tæt på hinanden som muligt. Dæk cirklerne til med det fugtige viskestykke eller plastfilm, og saml derefter resterne i en plastikpose.
Gentag med resten af dejen. Ælt resterne, og lad dem hvile i 5 minutter, før de rulles igen og skæres. Du kan begynde at lave roserne, mens du venter.
Fyld en lille skål med vand. For hver dumpling skal du placere 4 runde dejpakker i en lige linje på en meldrysset overflade og sørge for, at de overlapper med 1 cm på siderne. Fugt siderne, hvor de overlapper, og tryk godt ned. Hæld 1 tsk. fyld i midten af hver runde. Fugt toppen af dejpakken med fingeren hele vejen over. Tag den nederste kant af dejpakken, fold den op over fyldet, og saml dem på toppen. Luk alle kanter og dejen ved overlapninger. Start i den ene ende, rul dumplings hele vejen til den anden ende, og sørg for at fugte den sidste del med vand for at forsegle den.
Når du færdiggør dine dumplings, skal du placere dem på en overdrysset bageplade med rosenkronblade, der vender opad. Hvis dine dumplings ser ud til at sidde fast på hinanden eller på pladen, skal du drysse hvert lag af dumplings med kartoffelstivelse eller majsstivelse. Denne dej klæber til alt, der er bare en anelse fugtigt.
Bland ingredienserne til saucen, og pisk dem sammen, mens du tilsmager og justerer efter behov. Sæt til side.
Til pandestegning af dumplings skal du bruge en 25 cm non stick-pande med låg eller en hærdet stålpande. Opvarm 1 ½ spsk. rapsolie i gryden ved medium varme, og bevæg det rundt i panden. Tilsæt 5 eller 6 rosendumplings ad gangen med den flade side nedad og blomsterbladene opad, og tilbered dem, indtil de er brune i bunden, 2 til 3 minutter. Tilsæt tilstrækkeligt varmt vand til at nå en fjerdedel op ad dine dumplings, dæk panden med låg, og lad vandet koge væk, indtil panden er tør, og dumplingpakkerne er helt bløde, ca. 20 minutter. Ikke noget med at smugkigge. Hvis vandet fordamper, før de 20 minutter er udløbet, skal du tilsætte lidt mere. Fjern låget, sæt varmen op til middelhøj, og lad eventuelt tilbageværende vand koge af. Du kan derefter lade dumplings ligge og blive sprøde i bunden i endnu et minut eller to, afhængigt af hvor sprøde du kan lide dem.
Servér med det samme med sauce at dyppe i og ekstra chiliolie. Gør panden ren, og gentag for at tilberede de resterende dumplings.