Roulade
Selv om denne roulade ser fantastisk ud, kan enhver hjemmebager lave den.
Roulade
Selv om denne roulade ser fantastisk ud, kan enhver hjemmebager lave den.
Redskaber
Ingredienser
5 æg
1/4 tsk salt
1/2 tsp vaniljeekstrakt
120 g strøsukker
1/2 tsk eddike
85 g mel
1 tsk bagepulver
50 ml mælk
50 g olie
6 spsk syltetøj
Trin for trin
Kom æggeblommerne, salt, vaniljeekstrakt og 50 g sukker i skålen på en køkkenmaskine med piskeris monteret. Bland ved hastighed 10, indtil massen er lys.
Pisk æggehviderne i en anden skål, indtil de er skummende, tilsæt derefter eddike, og drys langsomt resten af strøsukkeret i.
Vend æggehviderne meget forsigtigt i æggeblommerne, indtil de kun lige er blevet blandet sammen.
Bland mel, bagepulver, mælk og olie i en lille skål. Hæld op i æggeblandingen, og fold forsigtigt, indtil det er sammenblandet.
Hæld dejen i en foret bageplade på ca. 33 cm x 22 cm. Glat dejen med bagsiden af en ske. Bag i 30 minutter ved 170 °C.
Tag straks den bagte kage ud af bagepladen, og træk bagepapiret af. Hvis det er nødvendigt, kan du skære kanterne af kagen, så du får helt lige linjer. Spred syltetøjet hen over kagen, og rul den stramt sammen. Opbevar i køleskabet, indtil du er klar til at servere.
Dekorer efter din egen smag med smørcreme, friske blomster og frisk frugt.