Skip the navigation

Roulade

KitchenAid-kok

Selv om denne roulade ser fantastisk ud, kan enhver hjemmebager lave den.

cakeroll_thumbnail.jpg

Roulade

KitchenAid-kok

Selv om denne roulade ser fantastisk ud, kan enhver hjemmebager lave den.

Redskaber

StandMixer
Prep
30min
Madlavning
25min
I alt
55min
Servering
6
Sværhedsgrad
Intermediate

Ingredienser

5 æg

1/4 tsk salt

1/2 tsp vaniljeekstrakt

120 g strøsukker

1/2 tsk eddike

85 g mel

1 tsk bagepulver

50 ml mælk

50 g olie

6 spsk syltetøj

Trin for trin

  1. Kom æggeblommerne, salt, vaniljeekstrakt og 50 g sukker i skålen på en køkkenmaskine med piskeris monteret. Bland ved hastighed 10, indtil massen er lys.

  2. Pisk æggehviderne i en anden skål, indtil de er skummende, tilsæt derefter eddike, og drys langsomt resten af strøsukkeret i.

  3. Vend æggehviderne meget forsigtigt i æggeblommerne, indtil de kun lige er blevet blandet sammen.

  4. Bland mel, bagepulver, mælk og olie i en lille skål. Hæld op i æggeblandingen, og fold forsigtigt, indtil det er sammenblandet.

  5. Hæld dejen i en foret bageplade på ca. 33 cm x 22 cm. Glat dejen med bagsiden af en ske. Bag i 30 minutter ved 170 °C.

  6. Tag straks den bagte kage ud af bagepladen, og træk bagepapiret af. Hvis det er nødvendigt, kan du skære kanterne af kagen, så du får helt lige linjer. Spred syltetøjet hen over kagen, og rul den stramt sammen. Opbevar i køleskabet, indtil du er klar til at servere.

  7. Dekorer efter din egen smag med smørcreme, friske blomster og frisk frugt.