Sachertorte
Denne overdådige chokoladekage er verdensberømt af alle de rigtige grunde!
Sachertorte
Denne overdådige chokoladekage er verdensberømt af alle de rigtige grunde!
Redskaber
Ingredienser
150 g flormelis
325 g smør i tern
9 æg
200 g mørk chokolade, smeltet
210 g hvidt mel
50 g strøsukker
225 g mørk chokolade, hakket
2 spsk majssirup
Trin for trin
Hæld flormelis og 225 g smør i en skål, bland det sammen ved lav hastighed i begyndelsen, og øg efterhånden til høj hastighed, indtil blandingen ser lys og luftig ud.
Tilsæt 9 æggeblommer, én ad gangen. Bland, indtil alle æggeblommerne er indarbejdet. Tilsæt den smeltede chokolade og mel, og bland, indtil det er blandet godt sammen.
Bland æggehviderne og strøsukker ved høj hastighed, indtil der dannes stive toppe. Vend æggehviderne i chokoladedejen.
Hæld kagedejen i en springform med bagepapir, og bag den i 40 minutter ved 170 °C. Lad den køle af på en bagerist. Når kagen er kølet af, skæres den igennem på tværs, og abrikosmarmelade smøres på begge halvdele. Anbring den øverste halvdel oven på den anden igen.
Put chokolade og 100 g smør i en skål, der tåler mikrobølgeovn, og smelt det. Rør majssirup i.
Hæld chokoladeglasuren over kagen, og fordel den, indtil alle sider er helt dækket. Top med hakkede nødder, og lad kagen sætte sig ved stuetemperatur.